nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lájkcunamit indított a groteszk gyerekfotó

Hisztérikus imalájkolásba kezdett az internet egy kamu Facebook-poszt alatt! Olvassa el ezt, mert különben megeszünk egy nyulat!

nyest.hu | 2014. szeptember 12.
|  

1 LÁJK = 1 IMA – szólítja fel online bőkezűségre a Facebook népét a Pen Merah nevű maláj bulvár blog. A képen egy csecsemő látható, hatalmas vágással az arcán. A kép alatti sávban jön a lényeg: „Kérlek, ne görgess le anélkül, hogy idegépelnéd, „ámen”, mivel a te ámened működik!” De még milyen jól működik! Egymillió lájkot szerzett a kép, a blog Facebook-oldalát pedig hárommillióan lájkolták eddig.

A képen Dominic kisgyermek műtét után
A képen Dominic kisgyermek műtét után

E sorok írása közben olyan méreteket öltött a hisztéria, hogy másodpercenként már egy-két „ámen” jelenik meg a poszt alatt, a legkülönbözőbb nyelveken. Pedig egy egyszerű képkereséssel hamar kiderül az igazság: a kép 2012-ben készült egy Dominic Pio nevű kisfiúról, akit születési rendellenességgel operáltak a Bostoni Gyermekkórházban – a képen már a műtét utáni állapot látható. A Lifenews szerint Dominic már egy évvel ezelőtt is nagyszerűen volt – az online aggodalom tehát meglehetősen elkésett.

Az őrületes ámencunami így egyvalakinek segít most: a blog tulajdonosának. Mi hogy is zárhatnánk mással cikkünket, mint azzal, hogy amennyiben nem lájkolja posztunkat, tényleg megesszük azt a nyulat! 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X