nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kutatói ösztöndíjakra lehet pályázni

Kutatói ösztöndíj-felhívások jelentek meg hallgatók és doktoranduszok számára a Nemzeti Kiválóság Program (NKP) keretében.

Edupress | 2012. október 18.
|  

Nemzeti Kiválóság Program (NKP) célja a kimagasló oktatási, kutatási tevékenység ösztönzése, az európai és a magyar gazdaság fejlesztése érdekében. A projekt során hazai viszonylatban hiánypótló ösztöndíj rendszer épül ki, mely a kutatói életpálya minden szakaszában nemzetközi színvonalú támogatást nyújt. A most meghirdetett, mesterszakos hallgatóknak és doktoranduszoknak alapított ösztöndíjak a tehetséggondozást és a kutatási tapasztalatszerzést szolgálják.

Az Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíjra az Országos program és a Konvergencia program keretében pályázhatnak hallgatók. Az Országos programban minden magyarországi régió pályázhat, ennek kerete összesen 30 millió forint, és várhatóan 30 pályázót támogatnak majd tíz hónapon át, havi 100 ezer forinttal. A pályázat benyújtásának határideje 2012. november 5.

A Konvergencia programban minden magyarországi régióból lehet pályázni, kivéve Budapestet és Pest megyét (Közép-magyarországi Régió). A támogatási keret 216 millió forint, és 216 pályázót támogatnak tíz hónapon át, havi 100 ezer forinttal. A pályázat benyújtásának határideje szintén 2012. november 5.

Apáczai Csere János Doktoranduszi Ösztöndíj a doktoranduszok számára elérhető, akik kiemelkedő tudományos eredményeket mutatnak fel.
Az Országos programban minden magyarországi régió pályázhat, ennek kerete összesen 18 millió forint, és várhatóan 10 pályázót támogatnak majd 12 hónapon át, havi 150 ezer forinttal. A pályázat benyújtásának határideje 2012. november 5.

A Konvergencia programban minden magyarországi régióból lehet pályázni, kivéve Budapestet és Pest megyét (Közép-magyarországi Régió). A támogatási keret 450 millió forint, és 250 pályázót támogatnak 12 hónapon át, havi 150 ezer forinttal. A pályázat benyújtásának határideje szintén 2012. november 5.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X