nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kötelező az angol a rendőrségen

Angoltanulás lett a jelszó a milánói rendőrségen, miután turistának álcázott újságírók kiderítették, hogy az észak-olasz város rendőrei csak mutogatni tudnak a külföldi látogatóknak.

MTI | 2011. augusztus 15.
|  

 

Az MTI cikkét változtatás nélkül közöljük.

A milánói rendőrség tagjainak minél előbb igennel kell válaszolni az angol nyelvtudásukat firtató kérdésre. A város idegenforgalmi felelőse bejelentette, hogy ősztől intenzív nyelvtanfolyamot indítanak annak érdekében, hogy a milánói utcákon szolgáló rendőrök megfelelően tudjanak kommunikálni a külföldiekkel.

Ennek hiányosságára a La Repubblica című napilap hívta fel a figyelmet. A napilap két újságírója holland turistának álcázta magát, és a nyáron külföldiekkel teli milánói városközpontban  dolgozó rendőrök nyelvi felkészültségét tesztelte. „A milánói rendőrök a turistákkal segítőkészek, de csak mutogatni képesek, egyetlen idegen nyelven nem tudják elmagyarázni, merre van a dóm vagy a legközelebbi metrómegálló” – foglalta össze tapasztalatát a La Repubblica.

A napilap arra figyelmeztette a város vezetését, hogy a 2015-ben Milánóban rendezendő világkiállításra közel húszmillió látogatót várnak százhúsz országból. A milánói rendőrség a sajtóban válaszolva hangsúlyozta, hogy tagjainak önkéntes alapon hetente egy óra angol nyelvtanulási lehetőséget biztosít, és erre évi egymillió eurót költ. Az összesen 3200 milánói rendőrből pedig kétszázan járnak az órákra. A milánói rendőrség azt is kiemelte, hogy állományának negyvenöt százaléka egyetemet végzett.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Pesta 2011. augusztus 15. 17:20

Nyelvvizsgáznak a rendőrök. Bemegy az első, a vizsgáztató megkérdi tőle:

- Do you speak English?

- Hö?

Megbukott, bejön a következő rendőr, őt is megkérdik:

- Do you speak English?

- Hö?

Ezt is kizavarják, bejön a következő rendőr.

- Do you speak English?

- Yes, I do.

- Hö...?

Információ
X