nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kommunikáló művészeti alkotásokat várnak

Több mint kétmillió forint értékben két művészeti pályázatot hirdet a Párizsi Magyar és a budapesti Francia Intézet valamint a Nemzeti Kulturális Alap.

MTI | 2009. december 23.
|  

A Contact promte elnevezésű pályázat olyan művészeti installáció létrehozását várja el, amelynek segítségével két fizikailag távol eső térben - a budapesti és a párizsi intézetben – egy időben jelen levő látogatók egymással kapcsolatba léphetnek, áthidalva az esetleges nyelvi nehézségeket. A két intézetet internet segítségével kötik össze. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszéke és a C3 Alapítvány közösen jegyzi a két intézet fölhívását.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a művész az installációban kihasználja a magyar-francia történelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. A nyertes 4000 euró (több mint egymillió forint) támogatást kap elképzelése megvalósításához. A Contact promte beadási határideje 2010. február 15.

A Victor Vasarely ösztöndíjat az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma hirdette meg az évek óta sikeresen működő, fotósoknak szóló André Kertész ösztöndíj mintájára.

Az ösztöndíjat elnyerő képzőművész két hónapot dolgozhat Párizsban, majd műveit kiállítás keretében bemutatják a Párizsi Magyar Intézetben. Az ösztöndíj összege egymillió forint, amelyet 2010-ben június és szeptember között kell fölhasználni Párizsban. A jelentkezési határidő 2010. január 14.

Címkék: Kultúra
Információ
X