nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína gyorstalpaló nyelvkönyveket ad ki

Növekszik az érdeklődés a kínai nyelv és kultúra iránt. Most nyelvtankönyveket adtak ki a gyorsan tanulni vágyók számára.

nyest.hu | 2009. szeptember 16.
|  

Kína nyelvtankönyveket ad ki azon idegennyelvűek számára, akik szeretnének eligazodni az üzleti életben, de nincs idejük nyelvi kurzusra járni – adta hírül a China View.

„Az én kínai nyelvem” című kötetsorozatot kínai és amerikai nemzetközi szervezetekben dolgozó szakértők szerkesztették.

Li Zhijun, a Népi Oktatási Nyomda vezetője elmondta: a könyveket a külföldi alkalmazottak valós életben előforduló helyzetei – üdvözlés, bemutatkozás, találkozó, üzleti nyelv, vizsgák, állásjelentkezések, személyes élet stb. – alapján írták meg.

A sorozat három bevezető kötetet és kilenc gyakorló füzetet tartalmaz.

A nyelvi gyorstalpaló oktatóanyagra nagy szükség volt már, mivel a kínai kultúra a Konfuciusz intézetek gyarapodásával egyre nagyobb figyelmet kap. Jelenleg 339 ilyen intézet van.

A Konfuciusz intézeteket szerte a világban alapítják, és kínai nyelvet oktatnak bennük. A kormány célja, hogy 2010-ig 500 ilyen intézetet hívjanak életre.

Statisztikai kimutatások alapján 2008 végére a világon 40 millió külföldi tanult kínaiul 100 országban (köztük Magyarországon is), 3000 iskolában.

Címkék: Oktatás, Kultúra, Kína
Információ
X