nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kilencedik alkalommal tartanak nemzetközi Vámbéry-konferenciát

A dunaszerdahelyi Vámbéry Polgári Társulás szervezésében csütörtökön, szeptember 29-én kezdődik Az érett kor ítélete címmel a háromnapos IX. Nemzetközi Vámbéry Konferencia a csallóközi városban.

MTI | 2011. szeptember 29.
|  

A segítő kéznek ez a mesterfogása című kötet, amely a 2010-es konferencia előadásait tartalmazza, a konferencia nyitónapján mutatják be. A szombatig tartó tanácskozáson előadás hallható Szentgyörgy (Svaty Jur) szülötte, a nemzetközi hírű orientalista, a „sánta dervisként” emelgetett Vámbéry Ármin (1832-1913) munkássága és a „kettős honfoglalás” elméletének kapcsolódási pontjairól, Vámbéry életműkiadásának terveiről és az arab világ aktuális kérdéseiről is.

A tavalyi találkozóhoz hasonlóan az idei rendezvény védnöke is Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

Ugyancsak a konferencián adják át a Vámbéry-díjat – közölte a Vámbéry Polgári Társulás asszisztense, Alföldi Andrea. A 2007 óta évente kiosztott turkológiai díj idei kitüntetettje Xenia Celnarová, a pozsonyi Comenius Egyetem turkológusa, aki a modern török irodalom terén végzett munkásságáért érdemelte ki az elismerést. A díjat a szeptember 30-án adják át.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X