nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kiderült, ki írja a Szlengblogot!

Az eddig titokzatosságba burkolózó blogszerző felfedte a kilétét egy Index-interjúban. Még azt is elárulta: lehet, hogy hamarosan leáll a Szlengblog.

nyest.hu | 2010. március 10.
|  

Polgárpukkasztás vagy egy kor lenyomata, netán nyelvi csemege? Sokféle eltérő vélemény alakult ki a Szlengblogról, de egy biztos: visszhang nélkül nem maradt Nyelvész Józsi kezdeményezése. A blogger ezidáig megőrizte inkognitóját, még úgy is, hogy közben társszerzőjévé vált a szintén sokat emlegetett szlengoperának. Most azonban bemutatkozik az olvasóknak: az Index interjújából kiderül, ki is írja a Szlengblogot.

Nyelvész Józsit valójában Nebehaj Viktornak hívják, és mellesleg Dublinban dolgozik a Google-nál. Mint mondja, megvannak az előnyei a titkolt identitásnak és a felfedésnek is: ő végül az utóbbit választotta. No meg – teszi hozzá – nem egyszerű fenntartani Nyelvész Józsi és Nebehaj Viktor személyét is, két e-mail fiókkal, két Facebook profillal...

A szlengszerző arról is beszámolt az Indexnek, hogy annak idején azért fogott bele a blogolásba, mert meglepődött, hogy a barátnője nem ismert egy kifejezést. A többi már ennek a folyománya – félig-meddig kitalált figurákkal gazdagította a blog párbeszédeit, és már könyvet is jelentett meg a Szlengblog kifejezéseiből.

Nyelvész Józsi azt mondja: sosem unná meg a blog írását – mégis azt tervezi, hogy abbahagyja. Legalábbis egy időre. „Nem akarom feltétlenül erőltetni” – mondja. A rajongók azért reménykedhetnek, mert a híressé vált (vagy elhíresült?) bloggernek több netnaplós ötlete is van, de azt is fontolgatja, hogy némi szünet után ismét nekifog majd a Szlengblognak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X