nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kezünkhöz idomul a billentyűzet

Az új virtuális billentyűzetet ujjaink egyedi anatómiai jellemzői alapján alakítja ki a program.

nyest.hu | 2011. július 26.
|  

Aki sokat gépel, az jól tudja: érintőképernyős billentyűzeten gépelni nem kimondottan kényelmes dolog. Ha sok a lejegyezni való, a megfontolt júzer bizony leteszi az iPad-et és billentyűzet után nyúl.

Az IBM szerint vége a nehéz időknek! Nemrég bejegyzett találmányuk ugyanis a felhasználó ujjaihoz, kéztartásához alakítja a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzetet – adja hírül a New Scientist One Percent blogja.

A beállítások elvégzését követően a virtuális billentyűk tehát ujjaink anatómiája szerint rendeződnek el a képernyőn. A program ehhez néhány feladatot végeztet el velünk: megállapítja a reakcióidőnket, hogy az ujjaink mekkora területen érintik a képernyő felületét, felméri ujjaink méretét és pozícióját.

Az anatómiai megközelítés segítségével a képernyőn megjelenő billentyűk különböző méretűek lesznek: némelyikük valamivel vastagabb, mások valamivel a többi fölött találhatók meg. Az IBM szerint a megközelítés segítségével a billentyűzetek a egyes felhasználók egyedi gépelési mozdulatsorait követik majd, ami végső soron kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi majd az érintőképernyőn és a kivetített billentyűzeten végzett munkát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X