nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
91%
Kevesebb a levélszemét

Napi 379 milliárdról körülbelül napi 124 milliárdra csökkent a spamek (elektronikus levélszemét - e-mail) száma 2010 augusztusa és 2011 novembere között a Cisco felmérése szerint, s ebből következően az internetes bűnözők által a hagyományos, tömeges spameken alapuló támadásokkal szerzett haszon éves szinten több mint 50 százalékkal, 1 milliárd dollárról 500 millió dollárra esett vissza.

MTI | 2012. február 15.
|  

A Cisco Security Intelligence Operations (SIO) biztonsági központ mérése szerint a levélszemét mennyisége a 2007-es évi szintnek felel meg. A spamek eredetét tekintve India vezet, 2011 szeptemberében innen indult az ilyen üzenetek legnagyobb hányada, 13,9 százaléka. A következő két helyen Vietnam és Oroszország áll 8 százalék körüli értékkel. Magyarországon a spamek száma az elmúlt évben 91 százalékkal csökkent, ami egybevág a régióban jellemző értékekkel: Ausztriában 90 százalékos, Németországban 92 százalékos csökkenést mutatnak az adatok. A globális spam eredetét illetően Magyarországról 2010-ben a spamforgalom 0,35 százaléka származott, ami 2011-re 0,18 százalékra csökkent.


A Cisco szerint a jövőbeni egyik legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy a biztonsági fenyegetéseket sokszor figyelmen kívül hagyó internetes nemzedék munkába áll: a kutatás szerint tízből hét fiatal munkavállaló gyakran figyelmen kívül hagyja a munkahelyi informatikai szabályokat és előírásokat, négyből egy pedig még harmincéves kora előtt személyazonosság-lopás áldozatává válik.

A tanulmány rámutat, a generáció már az internettel együtt nőtt fel és egyre inkább olyan rugalmas életet él, amelyben elmosódik a munkahelyi és privát tevékenységek közötti határ. Az az igény, hogy az információkhoz bárhol és bármikor hozzáférjenek, sokszor szélsőséges felhasználói magatartást eredményez, amelynek során nem veszik figyelembe sem a saját magukra, sem a vállalatra leselkedő veszélyeket. Gyakran előfordul, hogy titokban használják a szomszédok vezeték nélküli kapcsolatait, a cégek irodái előtt az utcán ülve kapcsolódnak az ingyenes wi-fi hálózatokhoz, vagy felügyelet nélkül kölcsönveszik mások készülékeit.

A felmérésben megkérdezett fiatal alkalmazottak 36 százaléka nem tartja tiszteletben az informatikai előírásokat. Ugyanakkor az új generáció igényei miatt egyre nagyobb a nyomás a humán erőforrás osztályokon és az informatikai részlegeken, mivel a nagyobb mértékű rugalmasság megteremtésével megszerezhetik azokat az új tehetségeket, akik versenyelőnyt jelenthetnek a konkurenciával szemben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X