nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre fantáziátlanabbak a kéretlen levelek

A kéretlen levelek küldőinek fontos lenne jól fogalmazniuk a tárgymezőben, ám ők híján vannak a leleménynek – derül ki egy felmérésből.

MTI | 2010. június 14.
|  

A Symantec májusi internetbiztonsági tanulmánya szerint a kéretlen levelekben legszívesebben semmit sem írnak a tárgymezőbe, remélve, hogy a címzett véletlenül talán megnyitja az üzenetet.

A második legkedveltebb módszer a Kérem olvassa el (Please Read) tárgymező volt. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a bűnözők korábban előszeretettel küldtek aktuális témákhoz vagy eseményekhez kapcsolt leveleket. A szakemberek szerint például a pénteken kezdődött dél-afrikai futball világbajnokság jelenthetett volna jó ürügyet, azonban ilyen témájú megtévesztő levélről alig érkezett jelentés.

A kéretlen levelek csaknem fele, azaz 48,1 százaléka továbbra is az Európát, Közel-keletet és Afrikát magába foglaló EMEA-térségből érkezik. Ez az arány folyamatosan növekszik, miközben Oroszország domain nevével, azaz a .ru végződéssel ellátott kéretlen üzenetek is rendkívüli ütemen szaporodnak. Míg áprilisban az összes kéretlen levél 22, 1 százaléka, májusban már több mint egyharmada (34,1 százalék) tartalmazta az orosz tartománynevet.

A világszerte küldött kéretlen levelek arányát 95,4 százalékkal továbbra is Magyarország vezeti, míg az Egyesült Államokban az emailek 90,5, Kanadában 89,5, Nagy-Britanniában pedig az üzenetek 89,6 százaléka volt szemét – derül ki a MessageLabs májusi jelentéséből.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X