nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Katonai ismeretek a szakképzésben

A Katonasuli program keretében szeptembertől katonai alapismereteket is oktatnak a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában; az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis, a szolnoki önkormányzat és az oktatási intézmény vezetői.

MTI | 2011. augusztus 19.
|  

A 2005 óta folyó Katonasuli programban az országban 22 középiskola vesz részt, és a honvédelmi minisztérium tervei szerint számuk hamarosan megduplázódhat – mondta Szarka Gábor, a tárca kabinetfőnöke az eseményhez kötött sajtótájékoztatón.

Mint fogalmazott, az együttműködés célja ezúttal is az, hogy a katonai alapismeretek elsajátítása közben népszerűsítsék a honvédség társadalmi támogatását, és vonzóvá tegyék a katonai pályát a fiatalok körében. A tantárgyból az új tanévben már emelt szintű érettségi vizsgát is tehetnek a diákok – fűzte hozzá.

Szalay Ferenc, a város fideszes polgármestere elmondta: mint katonaviselt ember úgy látja, hogy a sorkatonaság hasznos volt a fiataloknak, mert sokat segített az életre való felkészítésükben. Mivel ez már a múlt, a katonai alapismeretekről szóló tantárgy oktatásával kell ezt a hiányt pótolni – mondta.

Lamos Imre dandártábornok, a szolnoki helyőrség parancsnoka arról beszélt: a katonai szervezet közreműködik abban, hogy a fiatalok alaposabban megismerhessék a fegyveres hivatást, a főbb katonai tevékenységek lényegét. A tantárgy eredményes megtanulásához oktatástechnikai eszközöket, tablókat, módszertani segédleteket biztosítanak, valamint segítséget nyújtanak egy honvédelmi oktatókabinet kialakításához.

Gúth Ferenc, a 3000 diákot elsősorban szakmákra kiképző középiskola vezetője terveik között azt említette, hogy ha a tantárgy sikeres lesz a tanulók körében, a jövőben egy honvédelmi osztályt is indítanak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 TheNAkos 2011. augusztus 21. 10:27

Erről csak ez jutott eszembe: bit.ly/huhadugy

Információ
X