nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Karrierépítő oldal indul egyetemistáknak

Karrierépítő oldal indult a felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak. Az universide.hu portál célja, hogy közelebb hozza a fiatalokat és a vállalatokat egymáshoz, megteremtse annak a lehetőségét, hogy az igazi tehetségek már a tanulmányaik alatt megmutathassák magukat a munkaadóknak.

MTI | 2013. november 17.
|  

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a fiatalok már a tanulmányaik alatt megoszthatják szakmai ötleteiket, gondolataikat a hazai vállalatokkal. A regisztrált felhasználók hazai és multinacionális cégek által kiírt valódi feladatokra, problémákra adhatnak be megoldási javaslatokat, ötleteket a Universide-on keresztül, online. Ezáltal esélyük nyílik arra, hogy a rendszerben nyújtott tartós, jó teljesítmény vagy akár egyetlen kiemelkedő feladatmegoldás, ötlet alapján megkeressék őket a vállalatok egy álláslehetőséggel, szakmai gyakornoki programmal vagy egy hosszú távú karriertervvel”  – ismertette a rendszer lényegét Molnár Judit, a portál egyik alapítója, aki szerint a hallgatók olyan gyakorlatra tehetnek szert, amely előnyt jelenthet az álláskereséskor.

A közleményben utalnak egy felmérésre is, amely szerint a 30 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű álláskeresők nagyjából négyötöde úgy gondolja, hogy frissdiplomásként ma nehéz állást találni Magyarországon.
E vélekedésnek leginkább az a magyarázata, hogy a fiatalok kisebb, illetve másfajta jelentőséget tulajdonítanak a diplomának, mint az idősebb korosztályok. A fiatalok számára a végzettség ugyanis inkább elvárás, egyfajta minimum, míg az igazi előnyt a megszerzett munkatapasztalat jelenti. Nem meglepő, hogy 96 százalékuk szerint a tapasztalat többet nyom a latban egy-egy állás megpályázásánál, mint az egyetemi, főiskolai papír –  írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X