nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kalóz, polgármester, vámpír

Városi elöljáró lehetett a szozopoli „vámpírok” egyike, aki a 14. században igazgatta a települést.

MTI | 2012. június 23.
|  

A fekete-tengeri üdülővárosban, a Szent Cirill és Szent Metód temploma melletti sírkert feltárása során került a közelmúltban napvilágra két férfi csontváza, akiknek a holttestét vaspálcával döfték át, megakadályozandó, hogy vámpírként keljenekúj életre. Az egyik férfinak, akit a templom apszisa mellett temettek el, a mellkasát szúrták át, a másiknak a hasát olvasható a Novinite angol nyelvű bolgár hírportálon és a The History Blog történelmi honlapon.


A bolgár történészek feltételezése szerint a mellkason átdöföttvámpír Szozopol valamikori polgármestere, egy Krivics nevű férfi lehetett, aki a 14. században igazgatta a várost. Az illető hírhedt volt egyrészt kalózmúltja miatt, másrészt azért, mert nem tudta megvédeni Szozopolt: a települést ostromló genovaiak végül bevették és kifosztották a várost.
Teljes alkalmatlanságról tett tanúbizonyságot a város ostromakor” – hangsúlyozta Bozsidar Dimitrov, a bolgár Nemzeti Történeti Múzeum igazgatója, akinek intézetében állítják ki a két vámpír földi maradványait.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X