nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vámpírsírt tártak fel Bulgáriában

„Vámpír” sírját tárták fel Bulgáriában, Szozopol fekete-tengeri üdülővárosban: a hétszáz éve élt férfi mellkasából egy vaspálca állt ki.

MTI | 2012. június 9.
|  

Bozsidar Dimitrovnak, a bolgár Nemzeti Történeti Múzeum igazgatójának közlése szerint az elhunytat többször is hasba és mellkasba szúrták, mivel kortársai attól tartottak, hogy a halott vámpírként kel ki a sírból – olvasható a novinite.com angol nyelvű bolgár hírportálon.

A szakértő szerint a „vámpír” művelt személy lehetett, esetleg gyógyító, s az ilyen embereket általában gyanakvással kezelték a középkorban. A sírt a templom apszisa mellett fedezték fel, ami arra utal, hogy nemesemberről lehet szó.

Míg Szozopolban ez az első „vámpírsír”, Bulgáriában száznál több hasonló temetkezést fedeztek fel az utóbbi években. „Életükben ezekről az emberekről azt feltételezték, hogy az ördöggel cimborálnak, így megpróbálták meggátolni, hogy haláluk után vámpírrá váljanak és tovább kínozzák embertársaikat” – magyarázta Bozsidar Dimitrov, aki érdekességként megjegyezte, hogy az összes „vámpírsírban” férfi nyugodott.

„A boszorkányoktól a jelek szerint nem féltek” – jegyezte meg a bolgár Nemzeti Történeti Múzeum igazgatója.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X