nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Turné
Jönnek a brazilok?

Magyar egyetemeket és főiskolákat népszerűsít Brazíliában Hoffmann Rózsa; az oktatási államtitkárság hosszú távon sokmilliárdos bevételt vár az államtitkár látogatásától.

MTI | 2012. június 15.
|  

Az oktatási államtitkárság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az oktatási államtitkár a Magyar Rektori Konferencia elnökével, Bódis Józseffel és főtitkárával, Dubéczi Zoltánnal hivatalos tárgyalásokat folytat Brazíliában, Sao Paulóban és a fővárosban, Brazíliavárosban a magyar-brazil oktatási kapcsolatok fejlesztése, intézményesítése és megerősítése érdekében.

Mint a kommünikében kifejtették: a sikeres tárgyalások, a magyar felsőoktatást bemutató és népszerűsítő egyeztetések, előadások révén évente több száz, önköltséges térítésdíjat fizető hallgató érkezhet az elkövetkező esztendőkben a magyar felsőoktatásba, és közös kutatási projektek indulhatnak el.

A küldöttséget fogadja Aloizio Mercadante brazil oktatási miniszter, meglátogatnak több nagy brazil egyetemet, valamint Sao Paulóban találkoznak az ott élő mintegy 100 ezer fős magyar emigráció képviselőivel, felkeresik a magyar alapítású bencés Szent Imre Kollégium általános és középiskolát.


A látogatás során írják alá azt az együttműködési jegyzőkönyvet, a Magyar Rektori Konferencia és a brazil oktatási, valamint tudományos és technológiai minisztérium szervezetei között. Ennek alapján magyar felsőoktatási intézmények is bekapcsolódhatnak a brazil kormány Tudomány határok nélkül elnevezésű ösztöndíjasprogramjába, amelyben százezer brazil egyetemi hallgató és kutató folytathat résztanulmányokat, kutatásokat külföldi felsőoktatás intézményekben és kutató központokban.

Megkezdődött annak előkészítése is, hogy magyar felsőoktatási intézmények idegen nyelvű képzéseikkel is bekapcsolódhassanak a brazil ösztöndíjasprogramba – zárul a közlemény.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X