nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Játékosan tanuló laptop a teraszos házban

Még mindig vannak teraszos házak, hogy a fene vigye el ezeket a hamis barátokat. Amúgy meg akár az is rendezhetné a filmet, akinek a kalandjairól szól, csak ez most nem így alakult – igazán pech, nem sokon múlhatott. Továbbá van itt egy igen fejlett laptop – három az egyben posztunkat ajánljuk figyelmetekbe.

Leiter Jakab | 2016. január 22.
|  

Ágnes küldte ezt a linket Facebook-oldalunkra.

Játékosan tanuló laptop a teraszos házban

A muszlim kisfiúnak az volt a bűne, hogy egy angolórán azt írta a feladatba, hogy “terrorista házban” él, miközben alapból “teraszos házat” (terraced house angolul) akart írni.

Nem először csapja be az újságírókat ez a hamis barát, pedig annyira nem nehéz: a terraced house egyszerűen ’sorház’.

György nagyon sokadik szép találata ez:

Játékosan tanuló laptop a teraszos házban

A Port.hu lelkes kritikusa kissé benézett egy mondatot, és mindezt csak azért mert a rohadt angolban nincsen főnévragozás:

"Még 2010-ben az volt az elképzelés, hogy Christian Bale alakítja, Hugh Glass és az ausztrál John Hillcoat rendezi a filmet, de a dél-koreai Chan-wook Park is érdeklődött a projekt iránt, ..."

Ezzel csak az a gond, hogy Hugh Glass a film (és az eredeti történet) főszereplője vagyis Christian Bale alakította volna őt. Kár, hogy nem Robinson Crusoe-s filmet csinált Inarritu, akkor talán nincs ez a baki.

Ez nem is feladvány, hanem illusztráció
Ez nem is feladvány, hanem illusztráció

Egyetlen vessző törlése és egy t betű hozzáadása, és máris értelmes a mondat: „Christian Bale alakítja Hugh Glass-t és az ausztrál John Hillcoat rendezi a filmet” – mekkora különbség, ugye?

Zsolt egy fontos áttörésre hívja fel figyelmünket:

Játékosan tanuló laptop a teraszos házban

Úgy tűnik, elmentünk 2015 legnagyobb technikai áttörése mellett. A Carousel már olyan játékokat dob piacra potom pénzért, amiben mesterséges intelligencia van.

És ki tudja, lehet, hogy tényleg. Mindazonáltal az a valószínűbb, hogy a Learn and play laptop csupán a játékos tanulásban segít, így a neve lehetett volna mondjuk ’Játssz és tanulj’ vagy ’Játékos tanulás’, vagy ha ragaszkodunk a laptop szó szerepeltetéséhez (pedig eléggé látszik nélküle is), akkor némileg erőlködve ugyan, de ’Játékosan tanító laptop’, vagy bármi más, ami nem Játékosan tanuló laptop, mert ez még akkor is vicces, ha valójában nem értjük félre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2016. január 23. 14:31

A laptop most éppen ostáblázni tanul megerősítéses tanulással. Ha elég sokáig hagyjuk, akkor le fogja győzni az embereket is a mesterséges intelligenciájával.

Információ
X