nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ismét felvonulással fenyegetik a kisebbségeket

Engedély nélkül szervez felvonulást az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista román szervezet az erdélyi Csíkszeredában, Románia nemzeti ünnepe alkalmából.

MTI | 2011. november 25.
|  

A Krónika című erdélyi napilap pénteki tudósítása szerint Antal Attilának, Csíkszereda alpolgármesterének nincs tudomása arról, hogy a szervezet engedélyt kért volna a helyi polgármesteri hivataltól a felvonulás megszervezésére, amit december 1-jére, Románia nemzeti ünnepére terveznek.

A nacionalista szervezet honlapján arra szólítja fel a „büszke románokat, hogy menjenek Csíkszeredába, ha elegük van a szeparatista magyarok alkotmányellenes megnyilvánulásaiból, és ha nem közömbös számukra a Hargita, Kovászna és Maros megyében élő románok sorsa, akik idegenekké váltak a saját hazájukban”.


Ugyanazon a napon a csíkszeredai Hősök temetőjében megemlékeznek a Kolozsváron 1918. december 1-jén megalakult Székely Hadosztályra is. Erre a megemlékezésre egy magánszemély kért engedélyt a polgármesteri hivataltól.

Az Új Jobboldal két évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön, tavaly pedig Marosvásárhelyen szervezett felvonulást, amelyen számos magyarellenes szólamokat skandáltak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X