nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
 • mederi: Így hengergetnek a hentesek.. :) www.youtube.com/watch?v=EHf8T_2k9uM
  2021. 04. 01, 09:59  Hentel-e a hentes?
 • mederi: @Avatar: 14 A felfüggesztett disznó olyan közel szabályos vízszintes szeletekből áll, amik...
  2021. 04. 01, 09:31  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iskola a híd alatt

A jakartai utcagyerekeknek vasárnaponként önkéntesek iskolai foglalkozásokat tartanak egy felüljáró alatt. Grafittisek pedig kifestették a falakat...

nyest.hu | 2013. december 23.
|  

Jakartában egy forgalmas felüljáró alatt vasárnaponként iskolát szerveznek önkéntesek az ottani utcagyerekeknek. A tanárok az angol nyelv, a matematika és természetismeret alapjait tanítják meg az érdeklődőknek. Ebben a furcsa iskolában rengetegen vannak, pedig nem is kötelező...  Az ide járó gyerekek többsége nem jár iskolába, mivel a családjuk olyan szegény körülmények között él. Rengetegen élnek közülük az utcán – van, aki szülők, illetve család nélkül.

Jakarta, Indonézia fővárosa a külső szemlélő számára kaotikus helynek tűnik, ahol nem lehet könnyű élni. Egymás mellett élnek az elképzelhetetlenül gazdag és az elképesztően szegény emberek. A felüljáró alatt „berendezett” iskola melletti út másik oldalán – paradox módon – éppen egy egyetem épülete áll.

Ebben az ellentmondásokkal teli és sokszor kegyetlennek tűnő környezetben azonban mára felnőtt egy olyan generáció, amely érzékeny a társadalmi egyenlőtlenségekre és igazságtalanságokra. Ők tenni szeretnének valamit azért, hogy a helyzet javuljon, így egyre többen csatlakoznak különböző jótékonysági szervezetekhez, önkéntes mozgalmakhoz.

Iskola a híd alatt
Forrás: thejakartapost.com

Az utcán működő vasárnapi iskola önkénteseihez ilyen indíttatásból csatlakozott egy reklámügynökség kreatív csapata. Elhatározták, hogy az iskola „épületéül” szolgáló felüljáró szürke, mocskos falfelületeit kifestik – méghozzá olyan módon, hogy az az iskolai oktatásban is felhasználható legyen. A grafittiművészek azt mesélik, hogy munkájukat már az elejétől fogva igen nagy érdeklődés övezte nem csak a gyerekek, de szüleik részéről is. A színes képek megragadták érdeklődésüket, és lenyűgözték őket. Az Australia Network News oldalán megtekinthető videók tanúsága szerint a gyerekek nagyon élvezik a tanulást és nagyon ambiciózusak.

Forrás

Street art meets street school in Jakarta

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X