nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Irán zavarja a BBC perzsa nyelvű adását

Teherán zavarja a BBC perzsa nyelvű műsorszolgáltatását, amikor a brit közszolgálati televíziós csatorna Iránba irányuló adása az egyiptomi tömegmegmozdulásokról számol be - közölte a BBC pénteken.

MTI | 2011. február 11.
|  

A zavarást először csütörtök délután észlelték, amikor a BBC perzsa nyelvű adása részletes tudósítást sugárzott az egyiptomi eseményekről. A mérnökök kiderítették, hogy a beavatkozás Iránból származik.

A BBC feltételezése szerint az adás zavarását a teheráni hatóságok azt követően rendelték el, hogy a BBC interaktív műsort szervezett iráni és egyiptomi nézőknek, akik ezen keresztül közvetlenül kicserélhették nézeteiket az észak-afrikai országban zajló eseményekről.

Peter Horrocks, a BBC világszolgálatának az igazgatója kijelentette: folytatni fogják az Iránba irányuló adást. Bírálta azt, hogy a BBC iráni nézőit megfosztják az egyiptomi eseményeket nyomon követő pártatlan beszámolóktól, holott erre igény van az ázsiai országban.

A perzsa nyelvű adás a BBC egyik legrégibbi nem angol nyelvű szolgáltatása. Már a negyvenes években, a II. világháború idején is működött, akkor még rádióadásként. Ma már műholdon keresztül vehető televízión, az interneten és mobiltelefonon is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X