nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Libertate: @durek: „Ugyanis a gondolat, miszerint a magyar nyelv esetleg mégsem az Urál környékéről é...
  2020. 08. 03, 14:00  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @mondoga: Ismered Grover S. Krantz Az ​európai nyelvek földrajzi kialakulása c. könyvét? A...
  2020. 08. 02, 13:51  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @mondoga: "Ez az érvelés akkor is logikus, ha az alapállítás nem igaz." Ja - mint "Zénon p...
  2020. 08. 01, 12:06  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Értelek, én nem ismerem Buji más írásait, csak tavaly akadtam rá erre a cikkér...
  2020. 08. 01, 09:47  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @mondoga: "Általában a székelyek eredete vitatott, és ezt a vitát nyilván nem mi fogjuk it...
  2020. 08. 01, 08:25  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyenes licenc a jól tanuló és a rászoruló hallgatóknak

Microsoft Office 2010-es licenc használati jogot igényelhetnek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló diákok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft Magyarország között nyáron létrejött megállapodásnak köszönhetően. A licencet, melyre a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK) pályázhatnak a hallgatók, októberben kaphatják meg a jogosultak.

Edupress | 2011. szeptember 21.
|  

Ötvenezer darab Microsoft Office 2010-es licencet bocsájt a kormány a szociálisan rászoruló, valamint a tanulmányilag kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft Magyarország között létrejött megállapodás értelmében a szociális támogatásban részesülő diákok mellett, a doktoranduszok, a köztársasági ösztöndíjas, valamint a Tudományos Diákköri dolgozatot leadó hallgatók igényelhetnek határozott időtartamú jogtiszta licenc használati jogot a HÖOK közreműködésével. A licencek egy éves időtartamra szólnak, az idei használati jog március 31-ig lesz érvényes a megállapodás csúszása miatt. Ezt követően ismét rendelkezésre áll majd a lehetőség újabb egy évre.

Mivel a kormányzat egyértelművé tette a nyílt forráskódú szoftverek iránti elkötelezettségét, valamint költségtakarékos módon kívánt a felsőoktatás számára biztosítandó szoftverek tekintetében eljárni, így a korábbi gyakorlattól eltérően a hallgatók számára a Windows operációs rendszer ingyenes használatát már nem finanszírozza. Többek között azért sem, mert általában az újonnan vásárolt személyi számítógépek már rendelkeznek jogtiszta operációs rendszerrel, azonban a Kormány a Microsoft Office irodai csomagjával továbbra is támogatja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló hallgatókat.

A határozott időtartamra érvényes licenceket a hallgatóknak elektronikus úton kell igényelniük a hallgatói önkormányzatoknál – a program periódusára tekintettel mielőbb, de legkésőbb december 31-ig –, akik vállalták a jogosultságellenőrzés szigorú végrehajtását. Ezáltal a hallgatóknak nem kell félniük, hogy a tanulmányaik megkezdéséhez, illetve folytatásához elengedhetetlenül szükséges Microsoft Office programokat illegálisan használják.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X