nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Indul a győri Audi általános iskolája

Negyvenhat magyar és négy német diák kezdi meg tanulmányait az idén tavasszal alapított győri iskola első három osztályában.

MTI | 2010. augusztus 31.
|  

Negyvenhat magyar és négy német diák kezdi meg tanulmányait az idén tavasszal alapított győri Audi Hungaria Német Általános Iskola és Gimnázium első három osztályában – közölte az autógyár magyarországi leányvállalata kedden az MTI-vel.

Mint írják, a diákok tanulmányaik befejeztével a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szerezhetnek; a tananyag és a tanterv megfelel mindkét állam előírásainak. Az Audi Hungaria nem csak a nyolcfős tanári kar három német anyanyelvű pedagógusának alkalmazását támogatja, hanem az iskola felszerelését is.

Május végén jelentette be a cég, hogy pénzügyileg támogatja a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (Audi Hungaria Nemzetiségi Német-Magyar Általános Iskolai és Gimnáziumi Tagozata Győr) nevű intézmény létrehozását. Az iskola egy tanéven át a Szabadhegyi Közoktatási Központban kap helyet, majd új, önálló épületbe költözik; Győr városa vállalja az intézmény fenntartását, az Audi Hungaria pedig gondoskodik a megfelelő szakmai személyzet és a szükséges eszközök biztosításáról – állt akkori közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X