nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
India büntetné Skype-ot és a Google-t is

Egyre több ország várja el, hogy a multinacionális cégek adjanak hozzáférést az általuk biztosított kommunikációs csatornákhoz.

IT cafe, Dajkó Pál | 2010. augusztus 16.
|  

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Blackberry szigorú titkosításával, valamint az adatokat tároló távoli szerverek ellenőrizhetetlenségével elégedetlen államok vezetői az eszköz szöveges adatkommunikációjának letiltását fontolgatják. Habár a gyártó RIM és a politikai vezetések közötti tárgyalások azt mutatják, hogy találnak megoldást, most egy újabb hatalmas piac, India hivatalosságairól derült ki, hogy szintén elégedetlenek a multinacionális cégek gyakorlatával, sőt azt is meglebegtették, hogy a RIM mellett esetleg a hasonló módszereket alkalmazó Google és Skype is tiltólistára kerülhet a kontinensnyi országban.

Az információkhoz a Financial Times jutott hozzá, akik megírták, hogy július 12-én az indiai távközlési minisztérium biztonsági szakértői és a helyi szolgáltatók egy értekezleten felvetették annak lehetőségét, hogy a fentebb említett, megítélésük szerint nemzetbiztonsági kockázatokat rejtő szolgáltatásokat letiltsák jelenlegi formájukban. A Blackberry ellen mindenképpen fellépnek, majd később a többivel szemben is – szól a megszerzett jegyzőkönyv.

India a hónap utolsó napjáig várja azt, hogy a RIM tegye lehetővé a belbiztonsági szerveknek a szöveges adatáramlás ellenőrzését. A gyakorlatilag egyhangú döntést erősen motiválta az, hogy a 2008-ban Mumbaiban elkövetett, 166 halálos áldozatot eredményező terrortámadást mobiltelefonok segítségével szervezték meg.

Ahogy beszámoltunk róla, az egyik leghangosabb ellenző, Szaúd-Arábia kiegyezni látszik a RIM-mel, a cég a kiszolgáló szervereket az országba telepíti, emellett korlátozott, de informatív hozzáférést biztosít a szöveges üzenetekhez. India – és a többi felháborodott arab ország – minimum hasonló elvárásokat fogalmaz meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X