nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hol írják a legtöbb SMS-t a világon?

Egy friss felmérés szerint digitális kommunikációban vezetők a britek. A szélessávú internet terén viszont van mit fejlődniük.

nyest.hu | 2009. december 18.
|  

Az Egyesült Királyságban a legmagasabb azoknak a háztartásoknak az aránya (88%), ahol digitális tévét nézhetnek a családtagok – mutatja ki egy friss tanulmány. S ha már a tévé adott, nézik is a britek kitartóan: míg az európai országok állampolgárai átlagosan 3,5 órát töltenek a képernyő előtt naponta, addig a britek 3,8 órán keresztül nézik a „dobozt”. Az európaiak közül egyedül az olaszok, a lengyelek és a spanyolok múlják felül a briteknél mért adatokat. S hogy melyik országban néznek a legtöbbet tévét? Változatlanul az Egyesült Államokban (4,6 óra/ nap) – olvasható a BBC News internetes oldalán.

Az amerikaiak az SMS-rekordot is tartják: nem kevesebb, mint 830 milliárd szöveges üzenetet küldenek évente. Nem mondhatni ugyan, hogy szorosan, de a nyomukban járnak a britek is, akik 83 milliárd üzenettel a második legnagyobb SMS-ezőknek számítanak. Könnyíti a dolgukat, hogy a vizsgált országok közül náluk a legolcsóbbak a mobil- és internetszolgáltatások.

Ám egy dolgon van még mit javítani a szigetországban: meglehetősen elmaradottnak tekinthetők ugyanis a szélessávú internet terén. A briteknek csupán 10 százaléka rendelkezik 8 megabit/secundumos kapcsolattal, míg a hollandoknál ugyanez az arány 37 %. De a svédeknél és a franciáknál is gyorsabb az internet. A brit telekommunikációs vállalatok így a jövőben várhatóan „ráfekszenek” majd az ilyen irányú szolgáltatások fellendítésére.

Az Ofcom kutatásában vizsgált országok a következők voltak: Egyesült Királyság, USA, Kanada, Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Spanyolország, Németország, Írország, Hollandia, Svédország, valamint Brazília, Oroszország, India, Kína és Japán.

Információ
X