nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egy remek honlap
Hogyan okoznak autizmust az oltások?

Vannak nagy kérdések, melyekre igen tömör válaszokat tud adni a tudomány.

nyest.hu | 2014. január 30.
|  

Bizonyára sokan hallottak már róla: egyesek nem engedik beoltani a gyermekeiket a különböző járványos betegségek ellen, mivel az ezek elleni oltások autizmust okozhatnak. De hogyan vezethet az oltás autizmushoz? Erre ad választ az howdovaccinescauseautism.com (hogyanokozhatnakautizmustazoltások.com) oldal.

Az oldalon található válasz mindössze egyetlen (igaz, meglehetősen nagy betűkkel szedett) mondat:

They fuckig don’t.

Kibaszottul nem okoznak.

Az oldalon egyelőre nem találunk reklámot: hogy ez így is maradjon, adományokat várnak. Mint arról korábban már írtunk, a mendemonda alapja egy tanulmány, amiről kiderült, hogy az oltást gyártó cégeket perlő ügyvédek álltak mögötte, és a cikk szerzője a maga új vakcinájának szeretett volna így piacot teremteni. A cikket az azt publikáló folyóirat visszavonta.

Nem autizmust fecskendeznek a gyerekbe
Nem autizmust fecskendeznek a gyerekbe
(Forrás: Wikimedia Commons / Library of Congress, John Vachon, U.S. Farm Security Administration)

Az autizmus okát egyelőre nem sikerült megtalálni. Talán bizonyos enzimek rossz működése okozza, kialakulásában közrejátszhat a légszennyeződés, gyógyításában többféle anyaggal is kísérleteznek – de úgy tűnik, vannak gyerekek, akik egyszerűen kinövik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS) Az összes hozzászólás megjelenítése
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
26 Krizsa 2015. április 2. 19:30

@Tom Benko: Öhö. Az én gyerekeimet a nagymértékben halálos akármire beolttattam, a nátha-ekvivalens akármikre meg nem. Akkor még M.o-on sem volt kötelező, Itt Izraelben meg nem is lehetett kötelezni ilyen "kis"-betegségekre - csak egy kicsit erőszakoskodni, hogy de anyuka, miért nem?

Rubeóla. Az itt született kisiskolásról volt szó: nem. Miért nem? Na jó, akkor magyarázkodok egy kicsit. Mert az apja kisepilepsziás, és a fene se tudja, hogy az genetikai-e? Tehát nem vagyok hajlandó kockáztatni, hogy az első rohamot az oltás váltsa ki. Így maradt a: nem. A többit beoltották. AKKORA járvány lett az oltástól, hogy még egy csomó felnőtt is megkapta városszerte. És természetesen az enyém (meg még néhány öntudatos orosz) oltatlan gyerekei is:-). Mindegy, így se lett semmi bajuk tőle.

A VESZÉLYEZTETETTEKET oltsák külön. Vagy ne oltsák, ha nem lehet, hanem különítsék el pár hétre. Úgyis csak ezek közül halhat meg itt-ott, akik sajnos, enélkül is elpusztulhatnak.

25 Tom Benko 2015. április 2. 19:16

@Krizsa: Hazudsz. A gyógyszeripar messze nem a legmagasabb ipari profittermelő ágazat. Csak az ontopik részhez szólnék most hozzá: a szerinted enyhe betegségek valójában nem is olyan enyhék, mint gondolod. Pl. felnőttek számára a mumpsz kifejezetten veszélyes, de a többi is komoly egészségügyi kockázattal jár. Az meg, hogy egyeseknek az egyetlen reménye, hogy a környezetük biztosan nem lesz fertőző, úgy látom, nem érdekel. Rohadtul humanista vagy, úgy látom.

24 Tom Benko 2015. április 2. 19:06

@Krizsa: Egyrészt ha egy betegség fertőző, akkor elkezd terjedni. Ha terjed, és sokan megbetegszenek, akkor is, ha kicsi a mortalitása, sok kiesést okoz. Jobban megéri oltatni és megelőzni a betegséget. Örülök amúgy annak, hogy neked ilyen erős az immunrendszered, de gondolj azokra is, akiknek nem - újszívesek, kemoterápia alanyai, egyéb immunhiányos emberek. Pont az ő érdekükben kell amúgy nem veszélyes betegségekre is oltatni. És pont őket _nem_ lehet... Ők csak a nyájimmunitásban bízhatnak, amit az antivaxos birkák igyekszenek rombolni.

És, ahogy már mondtam, nem az a kérdés, hogy mekkora eséllyel okoz halált, hanem az, hogy mekkora eséllyel adódik át, mekkora eséllyel fertőz és jelentkezik.

23 Tom Benko 2015. április 2. 19:00

@borbás: Jajj, a szokásos statisztikai torzítás. Tudod, az oltás nem a betegség miatti haláltól véd, hanem a betegségtől. Illendőbb lenne azt linkelni, ahol a megbetegedettek számának alakulását vizsgálják. A másik, szintén kellemetlen torzítás: jó régi adatokról indulunk, úgyhogy a magas értékeik miatt a védőoltások okozta változás belesimul az x tengelybe. Ilyenkor illendőbb lenne logaritmikus skálát használni, egyből kiderülne a turpisság. Persze a sok antivaxos észkombájn nem fogja ezt megtenni, mert kiderülne - hazudik mind.

22 Krizsa 2014. július 3. 21:38

Ma vagyok 7O éves - a születésem óta nem volt komolyabb betegségem. Rubeolám, bárányhimlő, kanyaró, skarlát, szamárköhögés, mumpsz, 5-től 11 éves koromig mind volt. Az egész, vagy majdnem az egész osztálynak is volt, amelyikbe jártam. Sem halálesetről, sem "kompikációról" nem hallottam, vagyis 2-3 hét mulva minden gyerek visszajött az iskolába.

Nekem kb. 18 éve sem náthám, sem influenzám nem volt (VÉDETTSÉG) - kivéve egy esetet - mert a "sertésinfluenza" idején pont beestem Magyarországra. De ha a műszer a határon lázat mutat ki, akkor, megijesztettek a hírekben, nem fognak felengedni a repcsire. Na, jó, mégis beveszek egy lázcsillapítót - amit sose szoktam:-).

Igazam volt, mert csak otthon lettem még rosszabbul, kb. 3-4 napra. Jó, addig nem mentem unokákat látogatni - persze úgyis alig másztam ki az ágyból. Ennyi volt. Hátbizony a franctudja milyen európai influenzára, sertés, mókus, vagy kanári? 32 év után már nem voltam védett. Ott egye a fene. Az is szépen elmúlt magától, ahogy szokás.

Namost 1:4O.OOO-hez halált okoz? Tegyük fel, hogy a hatalmas százalékban ártalmatlan betegségek elleni oltások ennyi áldozatot sem követelnek. (Valszeg igen, de tegyük fel, hogy már kiszórták a higanyos tartósítót az oltásokból, és akkor talán mégsem.)

És mennyi halált (rákot?) okoz, ha nem védett a populáció? Vagy ha már sehol nem lesznek ezek a betegségek és az oltásokat sem kapja senki? Egyszercsak jöttek a fehérek Amerikába és a rengeteg indián mind meghalt...

Tényleg biztos, hogy én (meg a nagyon nagy létszámú családom) nem attól vagyunk full egészségesek (kövérek nálunk nincsenek), hogy mindenre megvan a természetes védettségünk?

Fekete himlőre, veszettségre, diftériára, stb., amik valóban halálosak, igenis kell az oltás. A legyengült, vagy más betegségtól szenvedő akárkiknek is adjanak, szerintem is, oltást még a kis betegségekre is. De nem millióknak, hanem csak néhány ezernek.

21 siposdr 2014. július 3. 18:09

@Krizsa:

Hüje

20 lafoldes 2014. július 3. 16:58

@Krizsa:

Azért érdekelne mit üzensz azoknak akiknek:

- A gyereke szamárköhögésben vagy kanyaróban halt meg. Kanyaró esetében ennek valóban kicsi a valószínűsége (kb. 1 : 40000), de azért több nagyságrenndel nagyobb mint az oltás kockázata (ha egyáltalán van neki). A szamárköhögést ártalmatlan gyerekbetegségnek nevezni kártékony ostobaság. A halálozás arány itt 1-2%. A nagyapám két testvére ebbe halt bele gyerekkorában.

- Akik (nők) a rubeolát terhesen kapták meg és emiatt elvetélnek vagy fogyatékos gyerekük születik.

- Akik (fiúk) mumpsztól meddővé váltak (10%).

- Akik gond nélkül átvészelték ugyan a bárányhimlőt, de felnőttkorukban övsömört kaptak.

Mielőtt veszélyes baromságokat írsz, nézz mán egy picit utána.

19 Krizsa 2014. február 13. 02:29

@borbás: Igazad van. Kb. 30 éve vált a gyógyszeripar a leginkább profittermelő ipari ágazattá, ami ma már uralja a médiát (a Nyestet is). Betört az orvosi egyetemek tananyagába is és az emberek valódi egészségvédelmi érdekeit NULLA szinten sem veszi figyelembe.

A depresszió-ipar ma már (a depis emberek valódi problémáinak megoldása helyett) a teljes ellehetetlenülésbe kábítószerez szerencsétlen százezreket, mert valódi kábítószerekkel "gyógyszerez" – mint korábban az alvilág.

Az elhízás minden szempontból egészség károsító hatása nem érdekli, ehelyett a halálig marok-gyógyszerez.

Az öregedés problémái helyett is kábítószerez, vagyis ELHÜLYÍT.

A fogamzásgátlás gyógyszeres megelőzésének károsító hatásai nem érdeklik. Felvilágosítás helyett (egészséges "pózolás" a szexben) tömeg szerencsétlenségeket, de minimum elgombásodást, a női szexvágy lanyhulását, s ezzel családdok szétesését okozza. S a gyerekeink szenvedik meg a családok tömeges szétesésének a kárát.

A felesleges (a jelentéktelen, náthánál is enyhébb gyermekbetegségek: kanyaró, bárányhímlő, rubeóla, s a kellemetlenebb, de szintén ártalmatlan szamárköhögés, mumpsz) elleni kötelező oltások csak és csakis gazdasági érdek, ami a mega-gyógyszertrösztök oltásdömpingje számára hoz hasznot.

S a média (a Nyest is) e profitéhség szolgája.

Kérdezd meg őket, hogy Krizsa Katalin miért nem jelenik meg a friss hozzászólók listáján 2013 szeptembere óta? A saját (elsősorban nyelvészettel foglalkozó) honlapom: Gyöknyelvészet G-portál).

A demokrácia csak mese. Ma még sehol a világon, nem léteznek valódi demokráciák.

18 borbás 2014. február 12. 21:55
17 borbás 2014. február 12. 21:53

@Grant kapitány:

"Valójában a Daily Mail egy 2006-os(!) cikkéről van szó - erre hivatkozik a fent említett "újságíró" 2011-ben(!), úgy, mint "a napokban" közzétett beszámolóra!"

Az Általad jelzett fenti problémát a honlap javította.

16 Krizsa 2014. február 11. 04:05

@borbás: Ez mind igaz, csakhogy a teljesen ártalmatlan, náthánál is enyhébb lefolyású gyermekbetegségek mást, mint az immunvédelem jobb kifejlődését nem okozzák. (Igaz, hogy az eredményes oltások is okozhatják az immunvédelem felerősödését, csak ezt nem vizsgálja senki - azt, hogy ebben a tekintetben mennyire hasznosak az oltások?

A TIOMERZÁL oltást tartósító vegyület higanyatomja igenis leválhat a molekuláról és akkor mérgező. Mikor ürül ki a szervezetből? Azt meg ki tudja. Ezért vonták ki (ha tényleg mindenhol kivonták) a gyermekbetegségek elleni oltásokból a tiomerzált. De mi van bennük helyette ma? Azt ma már nem közlik.

Tehát a rubeola, kanyaró, bárányhimlő természetes átvészelése százezreknek semmit, de a teljesen egészségeseknek a szamárköhögés és a mumpsz sem okoz komolyabb betegséget. A kommersz gyermekbetegségektől csak az károsodhat, akinek egyidejűleg más allapbetegsége is van, vagy leromlott az állapota. Na azokat oltsák be. Persze, még őket sem szakmai átgondolás nélkül bármire.

Mert a piacéhes gyógyszeripar 2-3 évenként csinál újabb tömeghisztériát, talál fel újabb "sertésinfluenzákat", és a tömegkomm eszközök segítségével naponta 15-ször rémisztget, hogy fussanak beoltatni magukat és a gyerekeiket. Pl. a papilloma vírus ellen, hátha lesz 10.000-ből egynek méhnyakrákja. Ami persze tényleg lesz, csak egy sor egészen más tényezőtől.

A gyógyszeriparnak számolatlanul van pénze a reklámra, mert el is ad újabb és újabb 100 millió oltásadagot az egész világon. És ha nem néznek a körmére, ennek sose lesz vége. Mivel az oltások a kifizetését államok garantálják, ennél jobb piac igazán nem létezik.

A társadalmi megvitatást fenyegetőzéssel elfojtani és ártalmatlan betegségek elleni oltástól húzódozó szülőt börtönbe vetni pedig csak a "szabadpiac" legális eluralkodását jelenti.

Minél idősebb egy teljesen egészséges ember, annál kevesebb fertőző betegséget kap meg. Mert MÁR MINDET megkapta és egész életére védetté vált. Én náthát és infuenzát már jó 20 éve nem kapok meg akkor sem, ha mellettem körbeköhögnek... De amikor pont a nagy sertésinfluenza? (azt hiszem) járvány idején mentem be Magyaroszágra, akkor mindjárt megkaptam azt a valamit (mert az ottani újabb vírustörzseket már nem "ismerem"). De attól se lett semmi bajom, akár "sertés" volt az illető, akár csak egy nátha. Mivel sok elintézni valóm volt, lázasan is futkároztam a számomra már szokatlan hidegben. Aztán hazafelé bekaptam az egyetlen szem lázcsillapítót, amit kb. 15 éve bekaptam. De csak azért, hogy a reptéren ne tartsanak vissza, ha észrevennék, hogy még mindig van egy kis lázam:-)))).

15 blogen 2014. február 10. 22:16

Az áltudományos propagandát, akár vízerőművek, akár atomenergia, akár radarállomás, akár az oltások ellen rég törvényben kellene tiltani és szigorúan büntetni. Nem tartozik a szabadságjogok közé a középkori sötétség és babonaság terjesztése.

14 borbás 2014. február 10. 21:32

KSH-adatok: www.nebancs.hu/grafikonok.html

A hivatalos álláspont szerint az oltásoknak köszönhető, hogy eltűntek vagy visszaszorultak a múlt hírhedt fertőző betegségei. Gyakran hangoztatott érv, hogy ezek a betegségek halálos fenyegetést jelentettek a kor embereire. Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, ezért kell oltani. Hogy ennek az állításnak mennyi a valóságalapja, azt döntse el mindenki saját maga. Ebben nyújthatnak némi segítséget az alább közölt történelmi adatok. A közzétett ábrák szabadon böngészhető forrásanyagra épülnek.

13 borbás 2014. február 10. 21:09
12 Grant kapitány 2014. január 31. 21:58

@borbás: "egy cikk elejét idéztem, a folytatás megtalálható a közölt linken. akit érdekel a téma, el tudja olvasni a cikket,"

"Mégis okozhat autizmust az MMR oltás?

Írta: Lepold Andrea | 2011 január 23

A brit Daily Mail a napokban arról számolt be, hogy amerikai kutatások igazolták, valóban lehetséges az összefüggés a sokat vitatott MMR oltás és az idült bélgyulladással együtt járó autizmus között."

Valójában a Daily Mail egy 2006-os(!) cikkéről van szó - erre hivatkozik a fent említett "újságíró" 2011-ben(!), úgy, mint "a napokban" közzétett beszámolóra!

www.dailymail.co.uk/news/article-388051/Scientists-fear-MMR-link-aut

Na innentől kezdve válik komolytalanná ez az egész cirkusz.

Az összes hozzászólás megjelenítése
Információ
X