nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hogyan beszéljünk a legkisebbekkel sötét témákról?

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ „Mézeskalácsház” címmel színházi nevelési előadást és kerekasztal-beszélgetést rendez a Holokauszt Emléknap alkalmából.

nyest.hu | 2014. március 24.
|  

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ a Holokauszt Emlékév és Emléknap programsorozatához kapcsolódóan 2014. április 16-án (szerdán) délelőtt 10 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest, Marczibányi tér 5./a) Mézeskalácsház című színházi nevelési előadásának bemutatójára várja az érdeklődőket. A bemutató után 12 óra 10-től Hogyan beszéljünk a legkisebbekkel sötét témákról? címmel szakmai kerekasztal-beszélgetést is tartanak Vekerdy Tamás pszichológus vezetésével.

A Holokauszt Emlékév és Emléknap alkalmából 2014. április 15. és 16. között a II. Kerületi Önkormányzat és a Marczibányi Téri Művelődési Központ kiállítással és kulturális-művészeti programsorozattal emlékezik meg a holokauszt áldozatairól. Az Országgyűlés 2000-ben határozott arról, hogy április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja legyen. 1944-ben a náci megszállókkal együttműködő magyar közigazgatás és rendvédelem tagjai ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását a korabeli Magyarország kárpátaljai területén. (A teljes programsorozat a Marczibányi Téri Művelődési Központ honlapján érhető el.)

Mézeskalácsház egy színházi nevelési előadás általános iskolás 1-2. osztályosok számára. Az 1-2. osztályosoknak szóló színházi nevelési előadás a Grimm-testvérek klasszikusát, a Jancsi és Juliska történetet újszerű formában dolgozza fel. Minden gyerek legalapvetőbb félelmeit fogalmazzák meg az ismert mesében a Grimm-testvérek, és így lehetővé teszik, hogy biztonságos keretben foglalkozhassanak nehéz kérdésekkel a legfiatalabbak.

Hogyan beszéljünk a legkisebbekkel sötét témákról?
Forrás: kerekasztalszinhaz.hu

A Kerekasztal színházi nevelési programjában szeretné az előadás nézőinek lehetővé tenni, hogy közösen megértsék, mi történhet, ha egyszer „bekopogtat az ablakon a nyomorúság”. A gyerekek egy klasszikus mese átélésén keresztül, cselekvő módon vesznek részt a gonosz legyőzésében, és értelmezik a társadalmi felelősségvállalás kérdéseit. A mese metaforarendszere történelmi kontextusban is értelmezhető, de a kisiskolások számára nincs szükség a direkt tolmácsolásra...

Az előadásról bővebb információkat a Kerekasztal honlapján, illetve Facebook-lapján találnak az érdeklődők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X