nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hogy lehet fél nap alatt drámát írni?

A szerző kap egy újságcikket, aztán uzsgyi! Irány a billentyűzet, hogy pár óra múlva hozzáfoghassanak próbálni a készen álló színészek.

MTI | 2010. március 30.
|  

Mind a szakmai zsűri, mind a közönség Gobby Fehér Gyula újvidéki drámaíró darabját minősítette a legjobbnak az 15. alkalommal megrendezett Drámaíró Versenyen, aminek ezúttal a békéscsabai Jókai Színház adott otthont. A versenyen ezúttal három határon túli szerző, a nyertes mellett a szintén vajdasági Brestyánszki Boros Rozália és az erdélyi Láng Zsolt vett részt. Nekik a Békés Megyei Hírlap szombaton megjelent számának kefelenyomata segítségével kellett egy drámát írna.

A Csörte a számlák felett – A szolgáltató mosolyog, a kedves ügyfél a haját tépi című, egy internet-előfizető kálváriáit taglaló cikk alapján készítették el egyfelvonásosukat, amikhez sorsolás alapján választották ki a rendezőket és a közreműködő színészcsapatokat. Az írók még szombat délelőttre elkészítették a kéziratokat, majd pedig két napon keresztül próbáltak a színház művészei Fekete Péter, Tege Antal és Hernyák György rendezők irányításával.

A vasárnap este tartott három bemutató után a szakmai zsűri és a közönség Gobby Fehér Gyula darabját találta a legjobbnak. A legjobb rendezői díjat ezúttal Tege Antal érdemelte ki, míg a legjobb férfi főszereplőnek Katkó Ferencet, női kategóriában pedig Faragó Editet ismerték el. A szűri és a közönség csak a szavazást követően tudhatta meg, hogy az előadásoknak pontosan ki volt a szerzője.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X