nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hódít a speciális vakrandi Kínában

Hatalmas piaca van a vakrandevúk szervezésének Kínában, ahol százezrek keresnek maguknak párt ezen a módon, s az első találkozók pedig sokszor extrém formájuk miatt is emlékezetesek maradnak.

MTI | 2014. március 22.
|  

Foglalkozás szerint, érdeklődési kör alapján, esetleg a szülők preferenciáit figyelembe véve társkereső ügynökségek és honlapok százai segítenek ma a kelet-ázsiai ország egyedülállóinak párt találni. 

A kínai fiatalok elsősorban a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó értelmiségiek gyakran panaszkodnak munkahelyi túlterheltségre, s ebből fakadóan időhiányra. Nekik, valamint a speciális igényekkel rendelkező társaiknak kifejezetten kényelmes a meghatározott kritériumok alapján kiválasztott lehetséges jövendőbeliek egy csoportjával előre leszervezett vakrandevúkon való részvétel. 

A vakrandevúkra szakosodott társkereső ügynökségek pedig minden lehetséges módon igyekeznek garantálni, hogy az általuk összeboronált párok valóban egymásra is találjanak. A találkozók legkülönfélébb módjai elérhetők, kezdve a legapróbb részletekig megrendezett csoportos gyertyafényes vacsoráktól, a közös múzeumlátogatásig vagy az egynapos kalandtúrán való részvételig. Legutóbb a sanghaji Spring Airlines légitársaság rukkolt elő egy új ötlettel: Sanghaj és Tajpej között közlekedő randevújáratokat indítva a repülőgépen való összezártsággal próbálja közelebb hozni az esetleges párokat. 

Az előre meghatározott kritériumok alapján kiválasztott partnerekkel megszervezett találkozók ára pedig igencsak borsos. Az egyik sanghaji szervezőcég munkatársa, Ning Li az MTI tudósítójának 10 ezer jüan (370 ezer forint) körülire tette az alapárat, mely csupán egy egyszerű találkozást jelent. Az extrák a randevúk körülményeitől függően az alapár többszörösére növelhetik a számla végösszegét.

Címkék: Társadalom, Kína, Nemek, Szex
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X