nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hiánnyal küszködik a fiatalok olimpiája

Szingapúr nagy dobásra készül: megrendezi a világ első fiataloknak szóló olimpiai játéksorozatát. Egy a bökkenő: kevés az önkéntes.

nyest.hu | 2010. március 23.
|  

Összesen 20 ezerre lenne szükség, és még mindig 4 ezer hiányzik: ennyi önkéntes kellene ahhoz, hogy gördülékenyen levezényelhessék Szingapúrban a fiatalok első nemzetközi olimpiáját. Főként a nyelvtudással bíró jelentkezőkből van hiány, közülük még 2 ezret szeretnének találni a szervezők.

Az augusztusi olimpiára a világ minden részéről várnak fiatalokat, akik még az „igazi” ötkarikás játékok előtt szeretnék kipróbálni magukat egy hasonló formátumú rendezvényen. Mivel a versenyzőknek előreláthatólag nem mindegyike tudja megértetni magát angolul, elkelnek majd az olyan önkéntesek, akik beszélnek franciául, spanyolul, németül, portugálul, oroszul és arabul.

A szervezők eddig a nemzetközi iskolák diákjaira számítottak, tervükbe azonban hiba csúszott. Nem vették ugyanis figyelembe, hogy a diákok nagy része hazautazik a nyári szünetre – számol be a Singapore News. Nélkülük valószínűleg be kell majd érniük azokkal a szingapúriakkal, akik idegen nyelvként beszélik a fenti nyelvek valamelyikét.

A rendezőknek 145 nap áll még a rendelkezésre, hogy orvosolják a problémát – s saját bevallásuk szerint a hírverés terén is van még mit javítaniuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X