nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hetente egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással a Facebook felhasználói

A jelenleg legnépszerűbb közösségi online portál, a Facebook felhasználói hetente egymilliárdnyi internetes linkekből, sztorikból, hírekből, blogbejegyzésekből és fényképekből álló tartalmat osztanak meg egymással.

MTI | 2009. június 10.
|  

Amikor a Facebook elérte a legnépszerűbb közösségi honlap pozíciót, felmerült, hogy tud-e elég tartalmat nyújtani a több millió felhasználónak – olvasható a Yahoo írásában. Bár ez még most sem egyértelmű, az biztos, hogy a felhasználók már most több mint egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással.

Hetente egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással a Facebook felhasználói

A legtöbbet használt alkalmazások az úgynevezett ötös toplisták, amelyeknek több mint 99 százalékét, 600 darabot) – maguk a felhasználók hoztak létre. Mindössze egy tucatnyit kreáltak az alkalmazást fejlesztői, a LivingSocial cég munkatársai.
Az ötös toplisták érdekessége, hogy nem pusztán a legjobb öt zenére vagy filmre szavazhatnak a felhasználók, hanem egyéb paramétereket is figyelembe vehetnek, például: „melyik az az öt zeneszám, amely a leginkább hatással volt az életedre?”.
A toplisták különböző kategóriái közül a legnépszerűbbek a hírességekkel foglalkozók (30 millió felhasználó), utána következnek a mozifilmekkel (12,3 millió) és a televíziós sorozatokkal (9 millió) kapcsolatosak, majd a professzionális sporthoz kötődőek (7,8 millió). Érdekes módon a „minden idők legkedvesebb filmjei” kategóriában a legnépszerűbb egy nem túlzottan ismert film, a Szerelmünk lapjai (The Notebook), utána következik a Titanic, a Forrest Gump, az Alkony és a Batman – A sötét lovag.
A legnépszerűbb tévésorozatok közül a Facebook-felhasználók a Jóbarátokat jelölték meg favoritnak, míg a legnépszerűbb sörmárka a Corona. Érdekes az eredménye a „vezető öt olyan dolog, amit utálok, pedig mindenki más imád” katagóriában zajló szavazásnak: ebben toronymagasan vezet a tengeren túli Megasztár, az American Idol.

 

Információ
X