nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Libertate: @durek: "Igen sok párhuzam vonható a nyelvek és a gének működése, viselkedése között." Val...
  2020. 07. 06, 08:35  Mi is az az Uralonet?
 • durek: jav: talán segítene kiküszöbölni a hagyományos, de joggal vitatott családfa modell hiányos...
  2020. 07. 05, 16:54  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Talán itt lenne az ideje egy új módszertan kidolgozásának a nyelvészetben: Nye...
  2020. 07. 05, 16:16  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @szigetva: Elolvastam - Akkor szerkesztő vagy - mert én azt mondtam, hogy az vagy - mert a...
  2020. 07. 05, 13:01  Mi is az az Uralonet?
 • szigetva: @Libertate: Nagyon klassz, hogy azt is te mondod meg, hogy én mivel vagyok tisztában és mi...
  2020. 07. 05, 11:11  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hetente egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással a Facebook felhasználói

A jelenleg legnépszerűbb közösségi online portál, a Facebook felhasználói hetente egymilliárdnyi internetes linkekből, sztorikból, hírekből, blogbejegyzésekből és fényképekből álló tartalmat osztanak meg egymással.

MTI | 2009. június 10.
|  

Amikor a Facebook elérte a legnépszerűbb közösségi honlap pozíciót, felmerült, hogy tud-e elég tartalmat nyújtani a több millió felhasználónak – olvasható a Yahoo írásában. Bár ez még most sem egyértelmű, az biztos, hogy a felhasználók már most több mint egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással.

Hetente egymilliárdnyi tartalmat osztanak meg egymással a Facebook felhasználói

A legtöbbet használt alkalmazások az úgynevezett ötös toplisták, amelyeknek több mint 99 százalékét, 600 darabot) – maguk a felhasználók hoztak létre. Mindössze egy tucatnyit kreáltak az alkalmazást fejlesztői, a LivingSocial cég munkatársai.
Az ötös toplisták érdekessége, hogy nem pusztán a legjobb öt zenére vagy filmre szavazhatnak a felhasználók, hanem egyéb paramétereket is figyelembe vehetnek, például: „melyik az az öt zeneszám, amely a leginkább hatással volt az életedre?”.
A toplisták különböző kategóriái közül a legnépszerűbbek a hírességekkel foglalkozók (30 millió felhasználó), utána következnek a mozifilmekkel (12,3 millió) és a televíziós sorozatokkal (9 millió) kapcsolatosak, majd a professzionális sporthoz kötődőek (7,8 millió). Érdekes módon a „minden idők legkedvesebb filmjei” kategóriában a legnépszerűbb egy nem túlzottan ismert film, a Szerelmünk lapjai (The Notebook), utána következik a Titanic, a Forrest Gump, az Alkony és a Batman – A sötét lovag.
A legnépszerűbb tévésorozatok közül a Facebook-felhasználók a Jóbarátokat jelölték meg favoritnak, míg a legnépszerűbb sörmárka a Corona. Érdekes az eredménye a „vezető öt olyan dolog, amit utálok, pedig mindenki más imád” katagóriában zajló szavazásnak: ebben toronymagasan vezet a tengeren túli Megasztár, az American Idol.

 

Információ
X