nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Héber Budapest

Régóta érdekli, mi áll az ötödik kerület héber feliratain? Most vasárnap egy kellemes séta keretében megtudhatja.

nyest.hu | 2013. szeptember 27.
|  

Az Izraeli Kulturális Intézet a Design Hét Budapest 2013 programsorozatához csatlakozva a tipográfia témakörét igyekszik körbejárni – ezen belül is a héber tipográfiára koncentrálva. Szőnyei György tipográfus a geometrikus betűtervezés alapvetéseire épülő, általa kifejlesztett egyvonalas betűstruktúrát alkalmazva készítette el a latin, a japán és a héber betűcsaládot, mely először az Izraeli Kulturális Intézetben kerül bemutatásra a nagyközönség számára.

Héber Budapest
Forrás: Facebook / Izraeli Kulturális Intézet

A megszakítás nélküli vonalak alkotta betűknek köszönhetően a szem a vonal végigkövetésével elmerülhet a forma és a betű szépségében. A kiállítást megnyitja Somogyi Krisztina vizuálisintelligencia-kutató.

A megnyitó időpontja: 2013. szeptember 27. (péntek) 17:30

A részvétel ingyenes.

A kiállítás október 31-ig látogatható az Izraeli Kulturális Intézetben.

VI. Budapest, Paulay Ede utca 1. VI. Budapest

Szeptember 29-én (vasárnap) a Héber Nyelvi Központ nyílt napján az érdeklődők 11 órakor szintfelmérő dolgozatot írhatnak, 12 órától pedig találkozhatnak a tanárokkal és beülhetnek egy próbaórára. 14 órától pedig Héber-Budapest túra indul az ötödik kerületben: ennek során a városban található héber nyelvű feliratokat, kiírásokat és táblák szövegeit használják tankönyvként, és feltárják ezek kulturális, történelmi és nyelvészeti hátterét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X