nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Halált okozó káromkodás

Mindenki mérges, ha az édesanyját szidják – de Malajziában ezért egy fiú meg is ölt valakit. 12 évi fegyházbüntetésre ítélték.

nyest.hu | 2010. április 7.
|  

Nem volt könnyű dolga a legfelsőbb bíróságnak, amikor döntést kellett hoznia Jiwa Kumar húszéves fiatalember ellen, aki megölt egy családi ismerőst Malajziában, miután az csúnyán beszélt a fiú édesanyjával. „Bárki elvesztette volna a fejét a fiú helyében. Én magam is jól megvertem volna azt, aki az édesanyámat szidni meri” – érvelt az ügyvéd, aki emellett még azért is a büntetés enyhítését kérte, mert a fiú a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú volt, és az esetet megelőzően még sosem állt bíróság előtt.

A most 20 éves Jiwa 18 éves volt, amikor egy este hazatérve a család egy ismerősét erősen ittas állapotban találta úgy, hogy a férfi éppen lehordta a fiú anyját. Ekkor a bukósisakjával agyonverte az inzultálót – számol be a The Star online változata.

A malajziai törvények szigorúan büntetik az emberölést: nemrégiben 20-ról 30 évre emelték a kiszabható fegyházbüntetés hosszát. „Olyan sok gyilkosság történik a mai időkben. Olyan bagatell dolgokon múlnak emberéletek” – mondta az ügyész, aki a tárgyalás során elrettentő büntetést szorgalmazott. A bíróság végül így állapította meg a köztes 12 évet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X