nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
80 vízumcsalót tartóztattak le

Miamiban több mint 80 embert tartóztattak le, akik egy nyelviskola segítségével törvénytelen úton szereztek vízumot az Egyesült Államokba.

nyest.hu | 2010. március 11.
|  

Több mint 80 embert visznek bíróság elé az Egyesült Államokban, amiért részt vettek egy nagyszabású vízumcsalási akcióban. A letartóztatottak között van a Floridai Nyelvi Intézet két vezetője, akik törvénytelenül segítették vízumhoz a hozzájuk jelentkező (és busás összeget fizető) diákokat – számol be a New York Times. Ezen a módon csaknem egy tucatnyi ország állampolgára kapott illegálisan vízumot az Államokba.

A kihallgatott (ál)diákok bevallották, hogy egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán kellett bejárniuk a nyelviskolába. Szám szerint csupán 5 százalékuk vett részt rendszeresen az órákon. (Pedig az iskola egyik vezetője, Lydia Menocal a vízumok kikérésekor megesküdött a Belbiztonsági Minisztériumnak küldött nyomtatványokban, hogy diákjai jelen vannak az oktatáson.)

A dél-floridai állami főügyész, Jeffrey Sloman hírt adván a médiának az esetről kiemelte: a szeptember 11-i gépeltérítők között anno jó néhány olyan külföldi volt, aki ugyanilyen módon szerzett diákvízumot, és lépett be az országba törvénytelenül. A vádlottakkal ennek tükrében bizonyára nem fog kesztyűs kézzel bánni az ügyészség.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X