nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elítélték diplomahamisításért

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hétfőn Szófiában az uniós agrártámogatások elosztását irányító állami alap volt vezetőjét, Kalina Ilievát, miután hamisan azt állította, hogy mesterfokozatú diplomával rendelkezik.

Edupress | 2012. június 6.
|  

Vádalkut kötött június 4-én Kalina Ilieva, miután beismerte bűnösségét. A bíróság így csak három év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki Ilievára, amiért azt hazudta, hogy mester fokozatú diplomát szerzett a Berlini Műszaki és Üzleti Főiskolán, és végzettségét egy hamisított diplomával igazolta.

Az egyetemi nyilvántartásokkor kiderült, hogy Ilieva ugyan beiratkozott az intézménybe, de az órákat nem látogatta, és egyetlen vizsgát sem tett le, így semmiféle diplomát nem szerzett ott. Ilieva 2009 augusztusában, mindössze 28 évesen került az uniós mezőgazdasági támogatások felett közvetlenül rendelkező bolgár állami alap élére, és több mint egy éven át vezette.

A kormány Ilievát mint rendkívül hozzáértő tisztségviselőt, aki egyaránt élvezi az Európai Bizottság és Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) bizalmát mutatták be. Ilievát 2010 októberében bocsátották el, miután kiderült, hogy hamis a diplomája, a nyilvánossággal ugyanakkor azt közölték, hogy szülési szabadságra ment. Botrányának kipattanása óta neve a kormányzati hozzá nem értést és nepotizmust jelölő kifejezésként vonult be a köznyelvbe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X