nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: Egy mondás jut eszembe.. "Elverlek fiam, mint a kétfenekű dobot!" A mérges ember dühében í...
  2020. 12. 03, 19:11  Dob és dob
 • mederi: @szigetva: Szerintem pl. a "kenyér" szó vonatkozásában (is) az egyes nyelvek hangváltozásá...
  2020. 12. 03, 07:25  Honnan jön a kenyér?
 • Szószóló: Úgy vélem, hogy egyszerű az összefüggés. Nem hiszek a véletlen egybecsengésekben, és TESze...
  2020. 12. 02, 22:42  Dob és dob
 • szigetva: @mederi: A vitánál az is nagyon fontos, hogy mindkét félnek legyenek ismeretei, ismerjen r...
  2020. 12. 02, 17:09  Honnan jön a kenyér?
 • mederi: cikk: " A kenyér szó biztos megfelelője csak az udmurtban van meg, ott ejtése kb. [kenyir]...
  2020. 12. 02, 16:58  Honnan jön a kenyér?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyakornoki program roma hallgatóknak

A Jezsuita Roma Szakkollégiummal (JRSZ) közös gyakornoki programot indít a felsőoktatásban tanuló tehetséges roma fiatalok számára a Design Terminál.

MTI | 2015. augusztus 15.
|  

A közlemény szerint a kezdeményezés célja, hogy a roma hallgatók megismerkedjenek a digitális gazdaság, a tervezőszakmák és az urbanisztika szakterületeivel, az e területeken működő sikeres vállalkozásokkal, a kreatívipar ágazatai által kínált életpályákkal. „Hiszünk benne, hogy a magas hozzáadott értéket előállító ágazatokban, így a kreatíviparban is ott a helyük a tehetséges roma fiataloknak” – idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál főigazgatóját, aki kedden írta alá a stratégiai együttműködést Antal Istvánnal, a JRSZ rektorával.

A Design Terminál vállalkozásfejlesztő tevékenységébe betekintést engedő, ősztől kezdődő gyakornoki program 3-6 hónapos szemeszterekből fog állni, amelyekre alkalmanként 1-2 hallgatót vesznek fel.

A szakmai önéletrajzuk és személyes interjúk alapján kiválasztott diákok az ügynökség munkafolyamataiban történő tapasztalatszerzés mellett térítésmentesen vehetnek részt a Design Terminál HOLIS nemzetközi nyári egyetemén is, amelynek célja, hogy a fiatalok a dizájn eszközeivel dolgozzanak ki megoldásokat egy-egy fontos társadalmi probléma megoldására.

A JRSZ hallgatói augusztus közepétől jelentkezhetnek a programra, a gyakornokok munkájáért megbízási díjat fizet a Design Terminál.

A 2011-ben alapított Jezsuita Roma Szakkollégium a budapesti felsőoktatásban tanuló roma hallgatókat fogja össze, és támogatja a tehetséges diákok kibontakozását, valamint a társadalmi hátrányokkal küzdők esélyeinek kiegyenlítését. Az intézmény többek között elhelyezést, nyelvtanulási és sportolási lehetőséget, tanulmányaikhoz szakmai segítséget és ösztöndíjat is kínál hallgatóinak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X