nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @mondoga: Nekem nincs prekoncepcióm :) Csak próbálom ép ésszel felfogni mindazt, amit prek...
  2020. 07. 16, 02:50  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: "Jut eszembe, azt hogyan lehet kizárni, hogy inkább a hanti/manysi populáció ősei ...
  2020. 07. 16, 00:08  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: "Első ismert nyelvemlékünket több mint 3500 év választja el a Finnugor/ Uráli ...
  2020. 07. 15, 23:17  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @Cypriánus: Az utolsó bekezdésben foglaltakat hiába ismételgeted rendületlenül olyanok szá...
  2020. 07. 15, 22:49  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @aphelion: Bocs, de ezek a kommentek nem alkalmasak részletes vélemények közvetítésére, ez...
  2020. 07. 15, 22:01  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyakornoki program roma hallgatóknak

A Jezsuita Roma Szakkollégiummal (JRSZ) közös gyakornoki programot indít a felsőoktatásban tanuló tehetséges roma fiatalok számára a Design Terminál.

MTI | 2015. augusztus 15.
|  

A közlemény szerint a kezdeményezés célja, hogy a roma hallgatók megismerkedjenek a digitális gazdaság, a tervezőszakmák és az urbanisztika szakterületeivel, az e területeken működő sikeres vállalkozásokkal, a kreatívipar ágazatai által kínált életpályákkal. „Hiszünk benne, hogy a magas hozzáadott értéket előállító ágazatokban, így a kreatíviparban is ott a helyük a tehetséges roma fiataloknak” – idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Design Terminál főigazgatóját, aki kedden írta alá a stratégiai együttműködést Antal Istvánnal, a JRSZ rektorával.

A Design Terminál vállalkozásfejlesztő tevékenységébe betekintést engedő, ősztől kezdődő gyakornoki program 3-6 hónapos szemeszterekből fog állni, amelyekre alkalmanként 1-2 hallgatót vesznek fel.

A szakmai önéletrajzuk és személyes interjúk alapján kiválasztott diákok az ügynökség munkafolyamataiban történő tapasztalatszerzés mellett térítésmentesen vehetnek részt a Design Terminál HOLIS nemzetközi nyári egyetemén is, amelynek célja, hogy a fiatalok a dizájn eszközeivel dolgozzanak ki megoldásokat egy-egy fontos társadalmi probléma megoldására.

A JRSZ hallgatói augusztus közepétől jelentkezhetnek a programra, a gyakornokok munkájáért megbízási díjat fizet a Design Terminál.

A 2011-ben alapított Jezsuita Roma Szakkollégium a budapesti felsőoktatásban tanuló roma hallgatókat fogja össze, és támogatja a tehetséges diákok kibontakozását, valamint a társadalmi hátrányokkal küzdők esélyeinek kiegyenlítését. Az intézmény többek között elhelyezést, nyelvtanulási és sportolási lehetőséget, tanulmányaikhoz szakmai segítséget és ösztöndíjat is kínál hallgatóinak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X