nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Francia lehetőségek magyar diákoknak

A magyar diákok sikeres felvételi után évi 171 euró befizetésével vehetnek részt a franciaországi felsőoktatási képzésekben.

Edupress | 2012. január 25.
|  

Nemcsak az ország, hanem Európa különböző pontjairól is érkeztek felsőoktatási intézmények a XII. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. A Campus France nemzetközi ügynökség standjánál francia felsőoktatási intézményekről kaptak tájékoztatást a diákok, akik a magyar érettségivel akár francia egyetemekre és főiskolákra is jelentkezhetnek.

Ahogy Bob Kaba Loemba, a Francia Nagykövetség Ösztöndíj Iroda vezetője elmondta, a magyar diákok ugyanolyan költségek ellenében vehetik igénybe a francia felsőoktatást, mint francia társaik: azaz a felvételt követően évi 171 euró befizetésével megkezdhetik a külföldi képzést. A nagyobb költségeket megkívánó szállás finanszírozásában pedig a francia állam segíti a hallgatókat az egyetemistáknak járó támogatásaival.

A diákok közül sokan nemcsak a választott szak szempontjából terveztek előre: hosszú sor kígyózott az EU-Diákok Iskolaszövetkezet pultja előtt, ahol főleg a nappali tagozat mellett vállalható munkák iránt érdeklődtek a látogatók. Az időszakos telefonos és bolti kisegítő munkák mellett azonban adott képzési területhez kapcsolódó gyakornoki programokkal is megismerkedhettek a standnál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X