nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
HAPIfork
Fogyjon rezgő villával!

Speciális rezgő villa jelentheti a megoldást a túlsúllyal küzdők számára – legalábbis kifejlesztői szerint.

MTI, nyest.hu | 2013. január 12.
|  

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a HAPIfork elnevezésű evőeszköz elektromos érzékelő segítségével méri, hogy használója milyen gyorsan eszik, és azonnal jelez, ha az előírtnál szaporább falatozást észlel. De mire jó mindez? – A készülék időről időre kicsivel növeli a falatok közötti szünetek hosszát, így használója egyre kevesebb ételt eszik.

A speciális villa kifejlesztői szerint az embereknél nagyjából húsz perc evés után jelentkezik a természetes jóllakottság érzése, így amennyiben csökken az ezen idő alatt elfogyasztott étel mennyisége, az értelemszerűen súlyvesztéshez vezet  olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállításon bemutatott készülék az emésztési problémák és a savas reflux okozta kellemetlenségek visszaszorításában is segíthet. Az elért eredményeket számítógépen, illetve okostelefonon lehet nyomon követni, kezdetben USB-összeköttetés révén, ám a fejlesztők már dolgoznak a bluetoothos verzión is. Maga a villa mindkét esetben levehető lesz, így mosogatógépben is tisztítható.

Fogyjon rezgő villával!
Forrás: tuaw.com

A készülék figyelemmel követi az egyes étkezések időtartamát, a villa használatának gyakoriságát és a falatok közötti szünetek hosszát: amennyiben használója túl gyakran, vagy túl gyorsan eszik, a készülék rezegni kezd a szájában, és figyelmeztető fényt bocsát ki.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X