nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fogyasztanak a horrorfilmek!

Egész jól fogyasztanak a horrorfilmek: akit nagyon magukkal ragadnak, annak a szervezete annyi energiát éget el, amennyit egy szelet csokoládé tartalmaz.

MTI | 2012. november 2.
|  

A Westminster Egyetem kutatói mérték meg a horrorfilmek fogyasztó hatását: figyelték az alanyok pulzusát, légzését, azon belül külön az oxigénfelvételt és a szén-dioxid-kibocsátást. Arra jutottak, hogy átlagosan egyharmaddal több kalóriát éget el a szervezet másfél órányi horrormozizás közben, mint nyugalmi helyzetben. Abszolút értékben kifejezve 113 kalóriával növekedett az energialeadás, ami félórás sétáéval egyenértékű, illetve semlegesíti egy szelet csoki bekebelezését.

A megfigyelés során összesen tíz művet vetítettek az alanyoknak. A leginkább fogyasztó hatásúnak A ragyogás című film bizonyult 184 kalóriával. Második lett A cápa 161-gyel, harmadik Az ördögűző 158-cal. A dobogóról 6 kalóriával szorult le A nyolcadik utas: a halál című horror sci-fi. A tízes listán rajta volt még egyebek közt a Rémálom az Elm utcában és A texasi láncfűrészes című alkotás – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X