nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Igen, láttam a 6-ot csak gondoltam kapjanak szót a szarmata nyelvészek is.
  2022. 11. 26, 11:00  Urál‒Altaj
 • Fülig James: Update: Ural folyó Alighanem Nagy Katalin nem konzultált nyelvészekkel, amikor átnevezte a...
  2022. 11. 26, 10:51  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fizetős androidos alkalmazások már hazánkból is

Magyarországon is elérhető a teljes Android Market: a fizetős appokat közel száz új országban lehet megvásárolni a mai naptól. Köztük van hazánk is.

IT café, Barna József | 2011. május 13.
|  

A Google 99 új ország, köztük Magyarország felhasználói számára tette hozzáférhetővé androidos alkalmazásboltjának fizetős appjait – írja az IT café. A teljes Android Market mostantól a világ 131 országában használhat – közölte a vállalat a sokak által régóta várt hírt tegnap az I/O 2011 fejlesztői konferenciáján.

A bővítést Eric Chu, a Google Androidért felelős csoportvezetője jelentette be. Mint elmondta: a nemzetközi terjeszkedés magától értetődő lépés volt, hiszen ma az androidos eszközaktiválások – több mint napi 400 ezer! – 60 százaléka az Egyesült Államokon kívül történik. „Az újonnan támogatott országok fogyasztói több mint 200 ezer ingyenes és fizetős alkalmazáshoz kapnak hozzáférést az Android Marketen, melyet Android-alapú készülékeikről közvetlenül is elérhetnek” – mondta a cég. Az új országok mindegyikében a helyi pénznemben lehet fizetni.

Amint az ismert, Magyarországon idáig csak az ingyenes alkalmazások voltak telepíthetők az Android Marketből, így a hazai felhasználók hozzáférése erősen korlátozott volt.

A Google egyben olyan fejlesztéseket is bejelentett, amelyek az alkalmazások keresését, az eligazodást segítik. Átalakították a legnépszerűbb appok toplistáját, mely mostantól gyakrabban frissül és országspecifikus eredményeket ad. Itt új kategóriák is megjelentek: a legnépszerűbb ingyenes, fizetős és legtöbbet kaszáló appok is külön listát kaptak.

Az Apple App Store mintájára az Android Marketen is felbukkant a szerkesztők kedvencei (Editor's Choice) kategória, illetve a legjobb értékeléseket begyűjtő, legnépszerűbb appok fejlesztőinek neve mellett ikon jelzi ezt a státuszukat. Csiszoltak a kapcsolódó alkalmazásokat ajánló motoron is: mostantól egy adott app mellett az oldal bal oldalán felsorolja azokat, melyeket más, az app iránt érdeklődő, illetve azt telepítő felhasználók böngésztek vagy installáltak. És újdonság még, hogy a motor kiemeli a letöltésszámait leggyorsabban pörgető, slágeralkalmazásokat is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 SyP 2011. május 13. 10:34

Az alkalmazáskategóriáknál a 'Z' betű után rendezték az 'É' betűt, ezért a legvégén van az 'Életstílus' és az 'Élő háttérkép'; kinek kéne szólni, hogy kapcsolják be a Hungarian Collation Ordert? :)

Információ
X