nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az Android fékezi a Sony Ericsson zuhanását

Az idei első negyedévben is csökkent a Sony Ericsson bevétele és nyeresége, a mobiltelefonokat gyártó japán-svéd vegyesvállalat hanyatlását azonban fékezik a Google-féle Android operációs rendszerrel működő új modellek.

MTI | 2011. április 20.
|  

A társaság kedden megjelent adatai szerint a január-márciusi időszakban összesen 8,1 millió készüléket adtak el. Egy évvel korában még 10,5 millió darab fogyott világszerte. A bevétel a tavalyi 1,4 milliárd euróról 1,1 milliárdra csökkent 2011 elejére.

A készülékek átlagos értékesítési ára azonban 134 euróról 141 euróra emelkedett, és a társaság 11 millió eurós adózott nyereséggel zárta a negyedévet. Ez ugyan 48 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de kiugró eredmény ahhoz képest, hogy az elemzői előrejelzések átlaga alapján 24 millió eurós veszteségre lehetett számítani.

A vártnál jobb eredményt annak tulajdonítják a hozzáértők, hogy a Sony Ericsson egyre nagyobb erőket koncentrál az okostelefon-üzletágra és az igen sikeres Android operációs rendszert választotta. Az utóbbi időszakban két új androidos modellt, az Xperia Arc és az Xperia PLAY nevű készüléket vezették be. A társaság becslése szerint az okostelefonok piacán az idei első negyedévben 5 százalékos részesedéssel rendelkezett.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X