nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felszámolják a mozgássérültek szakközépiskoláját

A Mozgásjavító középiskolája nem külön épületben működik, hanem az általános iskolával közösen, így megszüntetésével az önkormányzat nem spórol.

MTI | 2013. január 8.
|  

Elfogadhatatlannak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), hogy a fővárosi önkormányzat a 2013-2014-es tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a Mexikói úti mozgásjavító iskolában. A szervezet MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon az országban egyedülálló módon korszerű oktatást, terápiákat, mozgásfejlesztést, egészségügyi ellátást és gondozást biztosít a legsúlyosabb mozgássérült gyermekek részére, mindezt a legfelkészültebb szakemberekkel. A Mexikói úti intézmény szakközépiskolája 2009-ben kezdte meg működését egy 3,5 milliárd forintos fejlesztést követően, amelynek nagy részét a főváros állta.

Az intézményben jelenleg három évfolyamon mintegy 30 súlyosan mozgássérült diák tanul. A MEOSZ tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy a fenntartó fővárosi önkormányzat a következő tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot és a meglévő három évfolyamot is meg akarja szüntetni. A szervezet szerint a főváros két másik szakközépiskolát javasol az érintetteknek, ahol a diákok kizárólag informatikát tanulhatnának és az épületek csak részlegesen alkalmasak az ellátásra. Álláspontjuk szerint a 2013-as évfolyam elindításához csak egy tantermet kellene kialakítani és berendezni. Mint írták, a középiskola nem külön épületben működik, hanem az általános iskolával közösen, így a döntéssel az önkormányzat működési költséget nem spórol, miközben kihasználatlanul hagy egy 3,5 milliárdos fejlesztést.

A MEOSZ elnöke levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez és Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez amiatt, hogy az integrált oktatásra nem alkalmas tanulók folytathassák a mozgásjavítóban a tanulmányaikat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X