nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felfedik magukat a tudományos blogok

A tudományos blogok szerkesztői szeptember 24-én kilépnek a virtuális világból, hogy személyesen mutassák be munkájukat.

nyest.hu (TINC) | 2010. augusztus 27.
|  

Az I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó célja, hogy a kutatók által írt, működtetett blogok és weboldalak kilépjenek a virtuális térből, és kapcsolatot teremtsenek a tudományok iránt érdeklődő közönséggel. Erre a Kutatók Éjszakája, az ország legjelentősebb tudomány-népszerűsítő rendezvénye kínál lehetőséget. E tudományosnak, mégis könnyednek szánt, fesztivál-jellegű éjszakán bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába, ahol idén először a blogoló kutatók is külön fókuszt kapnak. A tudományos bloggerek az országszerte 23 városban és 28 helyszínen zajló esemény központi rendezvényén találkoznak, szeptember 24-én a  Millenárison. Bemutatkozik a Tűzhányó, a jelenleg is zajló vulkánkitörésekről, azok okairól, közeli és távoli társadalmi hatásukról szóló blog. Ott lesz a Banyakonyha, a reáltudományok humoros és izgalmas oldalát bemutató netnapló, vagy az űrkutatással, űrepüléssel, csillagásztattal foglalkozó Cydonia – de sok más ismert, vagy kevéssé ismert érdekesség is. A „Kutatók a neten” találkozó céljai között szerepel a hazai kutató weblapok közötti együttműködés szorosabbra fűzése is.

A Kutatók Éjszakája és a Nanopaprika, a NanoTudomány Nemzetközi Közössége együttműködő partnerek első alkalommal szervezik meg a remélhetőleg hagyományteremtő találkozót. Kutatói blogok, weboldalak jelentkezését továbbra is várják az editor@nanopaprika.eu e-mail címen szeptember 3-ig. A Kutatók Éjszakája további részletes programját látogasson el a www.kutatokejszakaja.hu weboldalra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X