nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felelősek minden magyarért: százezer forinttal támogatja a vajdasági óvodásokat!

„...minden magyar felelős minden magyarért, és minden magyarra számítunk...” – mondta a miniszteri biztos a százezer forint értékű csomag átadásakor.

MTI | 2015. október 17.
|  

Több mint húsz év után nyílt ismét magyar nyelvű óvodai csoport a dél-bácskai Verbászon, a magyar szórványtelepülés óvodásai szerdán tanszer- és ajándékcsomagot kaptak a magyar kormánytól. A 25 ezer fős vajdasági település lakosságának körülbelül 7 százaléka magyar. Néhány évvel ezelőtt már nyitottak magyar óvodai csoportot, az azonban csak rövid ideig tudott működni.

A csoport megnyitásához jelentős mértékű segítséget nyújtott a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT), és a testület azt reméli, hogy hamarosan akár magyar nyelvű iskola is nyílhat Verbászon. Az óvoda magyar csoportjába most 12-en járnak, és várhatóan még többen csatlakoznak majd hozzájuk.

A magyar kormány százezer forint értékű tanszer- és ajándékcsomagját Grezsa István, a Miniszterelnökség határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztosa adta át szerdán. A politikus a szabadkai Pannon RTV-nek a helyszínen azt mondta: a magyar csoport megnyitása komoly eredmény, „mert azt a reményt és azt a hitet erősíti, amelyet a polgári kormány már évek óta hangoztat, azaz hogy minden magyar felelős minden magyarért, és minden magyarra számítunk, a vegyes házasságokból született gyerekekre ugyanúgy, mint a magyar párok házasságából születettekre”. Hozzátette, hogy az ilyen támogatások által azt az üzenetet is át tudják adni, hogy „Magyarország kormánya nem mond le, nem feledkezik meg a szórványban és nehéz körülmények között élő magyarságról”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X