nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hogyan fegyelmezzék magukat a kisfiúk

Egy új tanulmány szerint az önfegyelem gyakorlása szempontjából a kisfiúknál fontosabb a nyelvi képességek fejlesztése, mint a kislányoknál.

nyest.hu | 2010. szeptember 27.
|  

Szülők és pedagógusok is tudják, hogy a magatartás nagyobb gond szokott lenni a kisfiúk esetében, mint a kislányoknál. A Michigan Állami Egyetem kutatói most úgy gondolják, hogy megtalálták a megoldást a kisfiúk „megfékezésére” – írja a Science Daily cikke.

A tanulmányban 1 és 3 év közötti gyerekeket figyeltek meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy a gyerekek szókincse, a szókincsük mérete nagyban befolyásolta a gyerekek önfegyelmezését. Erre számítottak a kutatók, de az meglepte őket, hogy a szókincs nagysága sokkal fontosabb a kisfiúk önkontroljának szempontjából.

A lányok általában sokkal jobban „teljesítettek” önfegyelemből, de a nagy szókincsű kisfiúk drámaian jobbak voltak enyhébb szókincsű fiú kortársaiknál. A kutatók azt javasolják, hogy a szülők és a gyermekekkel foglalkozó szakembereknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a kisfiúk nyelvi fejlődésére. Mind a jó nyelvi képességekkel járó önfegyelem, mind maga a jó nyelvi képesség erősen meghatározza a gyerekek későbbi iskolai teljesítményét és társadalmi sikerét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X