nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Űrfoglaló
Facebookos játékkal állt elő a NASA

A NASA új játékot fejlesztett a Facebookra. Vegyünk bukósisakot, kössük be magunkat, a kilövés indul.

nyest.hu | 2012. február 7.
|  

Még csak pár hete jelent meg, de már háromezernél is több rajongója van az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (National Aeronautics and Space Administration; NASA) által fejlesztett facebookos játéknak. A fejlesztők nyilatkozata szerint a játék célja, hogy teszteljék az emberek ismereteit az űrkutatási programról, a természettudományokról és  a popkultúráról.

A játék elég egyszerű, többszereplős műveltségi kvíz. A játékosnak tíz kérdésre kell kiválasztania a helyes választ. A helyes választásokért pontokat kap, a pontgyűjtésben mindig két másik játékossal versenyez. Ha legyőzi őket, akkor  jelvényt kap. Ne gondoljuk azonban, hogy a kérdések egyszerűek. Igencsak képben kell lenni az űrkutatás történetével, az űrhajósok neveivel kapcsolatban, és a periódusos rendszert sem árt hozzá ismerni.

Űrutazás
Űrutazás
(Forrás: Wikimedia Commons / Les Bossinas (Cortez III Service Corp.))

Az amerikai fejlesztők és a NASA kommunikációs szakemberei szerint a játék tanítva népszerűsíti az űrkutatást egy olyan széles réteg számára, akik játékra is használják a közösségi oldalt. A Space Race Blast Off (kb. Kilövés Űrverseny) elnevezésű játék felnyitja a NASA törénelemkönyvét, és játszva ismerteti meg a fiatalokkal az űrkutatással kapcsolatos tényeket, adatokat. Aki úgy érzi, elég felkészült a kilövésre, bele is vághat az űrutazásba akár most a Facebookon.

Forrás

NASA Launches A Facebook Game

NASA Releases First Multi-Player Facebook Game

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X