nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Etikus hackereket képeznek

A tanfolyamon egyebek között megtanulják a résztvevők, hogyan gondolkozik egy hacker, így saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat.

MTI | 2013. március 29.
|  

Etikus hackereket fognak kiképezni az Óbudai Egyetemen – közölte az intézmény az MTI-vel. Az egyetem tájékoztatása szerint a tanfolyamon egyebek között megtanulják a résztvevők, hogyan gondolkozik egy hacker, így saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat. A téma szakértőjévé válnak, és így információ-biztonsági szakemberként hatékonyan meg tudják védeni a rájuk bízott informatikai rendszereket. Kiemelték, hogy a legjobb résztvevőket az egyetem felkarolja és további lehetőségeket és támogatást biztosít számukra a szakmai fejlődésben.

A most megnyíló etikus hacker oktató- és vizsgaközpont otthont ad több naprakész nemzetközi információ-biztonsági végzettséget adó tanfolyamnak, és – egyedül az ország felsőoktatási intézményei közül – nemzetközi vizsgaközpontként is működik. A tanfolyamokon az egyetem saját hallgatói mellett a központ szívesen fogadja más oktatási intézmények hallgatóit is, így a tapaszalt oktatók szélesebb körben adhatják át ismereteiket. Mint írták, a hamarosan elinduló tanfolyamon a hallgatók online vizsga letétele után nemzetközileg is elismert oklevelet, az EC Council által kiállított, úgynevezett Certified Ethical Hacker képesítést szerezhetik meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X