nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Függő vagy nem függő?
És Ön mennyire van behálózva? – Most megtudhatja

A mindennapjaink lassan elképzelhetetlenek internet nélkül. De mennyire függünk tőle?

nyest.hu | 2015. április 10.
|  

Nem tud meglenni a nyest nélkül? Reggel felkel, és az az első, hogy bekapcsolja a telefonját vagy a számítógépét, hogy ellenőrizhesse érkeztek-e új cikkek vagy kommentek? Naponta többször meglátogatja honlapunkat? – Lehetséges, hogy ránk van kattanva. Vagy esetleg (bár ez nem valószínű) más internetes lapok vagy alkalmazások függőségében él. Most egy egyszerű teszt segítségével megtudhatja, mennyire függ az internettől.

A Debreceni Egyetem kutatásában egy pár perc alatt kitölthető kérdéssor alapján megtudhatjuk, mennyire játszik fontos szerepet az életünkben az internet. A kérdőív az úgynevezett intelemetrikus számot adja meg a válaszaink alapján; ez azt mutatja meg, milyen mértékű szerepet játszik életünkben az internet. Azután pedig, hogy megtudtuk, mennyire vagyunk netfüggők, értékelhetjük, hogy szerintünk mennyire találó az eredmény a mi esetünkben.

Ön mennyire függő?
Ön mennyire függő?
(Forrás: Wikimedia Commons / tkaravou / CC BY 2.0)

Ha tehát valaki szívesen megtudná, hogy néhány egyszerű, a mindennapi életre vonatkozó kérdés alapján mennyire mondható erősnek a függése az internettől, kattintson a Debreceni Egyetem kutatóinak kérdőívére!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2015. április 10. 10:40

Nálam 34 ("Kezdő") jött ki. Igazából csak néhány oldal van, amit nézegetni szoktam, köztük a nyest.

Információ
X