nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
ELTE állásbörze: háromezer látogató, aktív nyelvtudású fiatalokat kerestek

Aktív nyelvtudás és jó kommunikációs készség: ez a kulcs az álláskeresésnél.

MTI | 2010. május 7.
|  

Mintegy háromezer hallgató látogatott el az Eötvös Loránd Tudományegyetem kétnapos állásbörzéjére, a kiállító cégek elsősorban aktív nyelvtudással és jó kommunikációs képességekkel rendelkező fiatalokat kerestek – közölte az egyetem pénteken.

A szervezők a csütörtök zárult börze mérlegét megvonva kiemelték: a kiállító cégek elsősorban aktív nyelvtudással, megalapozott ismeretekkel, jó kommunikációs és prezentációs készséggel rendelkező, innovatív gondolkodású fiatalokat kerestek. A szakmai ismeretek mellett a munkaadók sok esetben kompetenciák és képességek alapján kívánták megismerni potenciális új munkatársaikat, így azoknak a végzős hallgatóknak is lehetőségük nyílt az érvényesülésre, akik munkaerő-piaci szempontból kevésbé népszerű szakokon végeztek.

A betöltendő állások között volt többek közt informatikus, pályázatíró, projektmenedzser asszisztens, kontroller, ügyfélkapcsolati munkatárs. Kerestek még szoftverfejlesztő, koordinátor, HR munkatárs, pénzügyi munkatárs, logisztikus, szociális munkás, gyógypedagógus és katonai légijármű-vezető pozícióra is dolgozókat. A kínált kezdő fizetés bruttó 120 ezer és bruttó 350 ezer forint között alakult.

A munkaadók és a szervezők kifejezetten pozitívan értékelték, hogy nemcsak az ELTE hallgatói, hanem más nagy egyetemek, így többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem diákjai és végzettjei is ellátogattak az ELTE Állásbörzére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X