nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Élő közvetítés az űrből

Élőben fogja közvetíteni az űrből a YouTube két amerikai és egy egyiptomi diák kísérletét, mellyel megnyerték a YouTube Space Lab elnevezésű nemzetközi tudományos diákversenyt.

nyest.hu | 2012. augusztus 31.
|  

A diákok feladata az volt, hogy tervezzenek olyan kísérletet, melyet az űrben is végre lehet hajtani.  A több fordulóból álló megmérettetés két győztes pályamű kiválasztásával zárult.

A nyertes kísérleteket a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai fogják bemutatni szeptember 13-án, csütörtökön, magyar idő szerint 14.30-tól. A 40 perces élő közvetítést több mint 400 km-rel a Föld fölül, a Nemzetközi Űrállomásról fogják sugározni.

A műsor elején a nézők beszélgetést láthatnak a győztes diákokkal és néhány különleges meghívottal, akiket a Google+ Hangouts – a Google+ csoportos videochat eszköze – fog összekötni egymással. Ezt követően fogják kapcsolni a Nemzetközi Űrállomást, ahol Sunita Williams, amerikai űrhajós fogja bemutatni a győztes kísérleteket. A közvetítést a verseny hivatalos YouTube csatornáján bárki élőben követheti.

A versenyen a diákok egyénileg és csapatban is indulhattak. A YouTube Space Lab döntőjébe, tehát világszerte a legjobb 60 pályázó közé, 3 magyar diák is bekerült, ketten közülük csapatként neveztek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X