nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • aphelion: @durek: "mert az alapszavaik ősi örökségként vannak azonosítva" Főnévként már az ős-ugorba...
  2020. 07. 02, 19:48  Mi is az az Uralonet?
 • Cypriánus: A nyelveket emberek beszélik, de nem kevertek bele genetikát. Egyszerűen nagy az időmélysé...
  2020. 07. 02, 19:19  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @Libertate: Az idézett mondathoz: ez nyilvánvalóan nem igaz, a szerző görcsös erőlködése é...
  2020. 07. 02, 17:59  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @aphelion: mert az alapszavaik ősi örökségként vannak azonosítva, Az elmélet tehát feltéte...
  2020. 07. 02, 17:28  Mi is az az Uralonet?
 • aphelion: @durek: "szerintem jogos az elvárás, hogy pl. a benn, bele, tőle, neki, vele, rá, róla, fe...
  2020. 07. 02, 17:17  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Saját könyvét másolta le

Ján Figel, szlovák politikus annak a könyvnek egy részét másolta le, és adta be doktori dolgozatként, aminek maga is társszerzője volt.

MTI | 2012. augusztus 8.
|  

Két legyet ütött egy csapásra Ján Figel, a szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnöke, volt európai uniós biztos és volt kormányfőhelyettes, amikor öt éve úgy szerzett doktori címet egy pozsonyi magánegyetemen, hogy lemásolta egyik korábbi könyve jelentős részét, miközben elhallgatta, hogy a könyvnek társszerzője is volt – írja a Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap keddi szerkesztőségi jegyzetében.

A biztos sem isten című jegyzetében a tekintélyes napilap Figel eljárását „szemtelenségnek” minősíti, s úgy véli, Figel ezzel „kiszélesítette a politikában tevékenykedő hamis doktorok sorát”.

„Figel a maga 52 évével még nem olyan idős, hogy tettét öregkori feledékenységgel magyarázza, mint az a klasszikus, aki saját korábbi anyagait lopkodta ki. Ebben az esetben valószínűleg arról van szó, hogy az európai komisszár mindenhatónak képzelte magát. Egyébként mint kisistennel, úgy bánt Figellel az érintett pozsonyi Szent Erzsébet Főiskola is. Rektora beismerte, hogyha nem egy európai uniós biztos, hanem egyszerű diák munkája lett volna a doktori értekezés, akkor a munkát azonnal visszadobják” – fejti ki az újság.

„A bírálatok alól azonban sem az európai integrációt, sem annak képviselőit nem lehet kivonni. Az európai téma az utóbbi években számos országban visszakerült a normálisabb szintre. A Figel-ügy szinte példásan megfelel annak, hogy ez a tendencia Szlovákiában is megerősödjön” –zárja írását a Lidové Noviny.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 doncsecz 2012. augusztus 8. 12:25

Figel lehet, hogy azokat a részeket másolta ki, amelyek kizárólag ő maga és nem a szerzőtársa írt és azt gondolta arra nem vonatkozik társa szerzői joga :)

Információ
X