nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elektronikuskönyv-olvasót dob piacra a Sony

Érintőképernyővel és Wi-Fi-kapcsolattal rendelkező elektronikuskönyv-olvasót dobott piacra a Sony, amely az Amazon közel két évvel ezelőtt bemutatott Kindle e-book-olvasójának kíván versenyt támasztani.

MTI | 2009. augusztus 27.
|  

A Reader Daily Edition elnevezésű megjelenítőt 399 dolláros (75 306 forint) áron a karácsonyi vásár idején dobják piacra. A japán vállalat ezen kívül még két olcsóbb olvasó árusítását kezdi meg, ezek azonban nem képesek a vezeték nélküli kapcsolatra.

A 17,8 centiméter széles kijelzőn a szemnek is kényelmes méretben olvasható elektronikus könyvekből egyszerre ezer „kötet” fér el a készülék memóriájában. A Sony elektronikuskönyv-boltjából az AT&T telefontársaság 3G adatátviteli rendszerén keresztül akár útközben is lehet majd könyveket vásárolni.

Az olvasóval egy időben bemutatott – elektronikus-könyvtári szolgáltatásokat támogató – szoftverrel a helyi könyvtárakból kikért, azaz letöltött könyvek visszavitelével és a késedelmi díjakkal sem kell többé törődni, mert a könyvek a kölcsönzési idő lejártával egyszerűen törlődnek az olvasóból.

A Sony a hónap elején jelentette be, hogy e-könyv-áruházának kínálatát az év végéig a mostanra már ipari szabvánnyá vált EPUB (electronic publication) formátumra alakítja át, hogy ezzel is csökkentse az elektronikus könyvformátumok közötti zűrzavart.

A lépés közvetlen kihívás az Amazon számára, amelynek elektronikus könyvei kizárólag a Kindle olvasóján, vagy a Kindle-szoftvert futtató iPhone-okon olvashatók.

Információ
X